EP REVIEW: Loveless – The Acoustics

LoveLess 300x200Mocht je Loveless nog niet kennen, lees dan vooral verder. Het is een band bestaande uit vijf leden uit London. Voorheen stond de band bekend als The Last Word en maakte het zwaardere muziek. De heren vonden dat het tijd was voor een verandering, de band veranderde zijn naam en zijn stijl. Het resultaat mag er zijn in de vorm van het debuut plaatje genaamd Hollow Faith. Nu is Loveless terug met een nieuwe EP genaamd The Acoustics. Zoals de naam al verklapt, is het een akoestische EP bestaande uit drie covers en drie eigen nummers in een akoestische jasje.

De heren beginnen het plaatje met een eigen nummer, Misery. Het is een geweldige remake van hun eigen nummer. De heren staan zowel vocaal als instrumenteel heel sterk. De volgende track is Summertime, een cover van niemand minder dan My Chemical Romance. Het is een briljante cover, persoonlijk heb ik niets met My Chemical Romance, maar hier kan ik wel van genieten. Vooral het gitaarwerk is heerlijk om aan te horen. Hierna is het de beurt aan wederom een cover, ditmaal Follow You van Bring me the Horizon, opnieuw een goede cover. Wat echt lekker is aan deze cover is de emotie in de zang van frontman Daniel Shanks en de backup vocals van Joe & Emerson. Het volgende nummer is een wederom een eigen nummer namelijk The Reality. Dit nummer is één van mijn favorieten van Hollow Faith. Ik had hoge verwachtingen van deze track en die zijn waargemaakt, het klinkt heerlijk. Zowel instrumenteel als vocaal laten de heren zich van hun beste kant zien.

lovelessDaniel Shanks liet weten dat de band bewust voor deze covers heeft gekozen om de diverse invloeden van de band aan te tonen, invloeden van bands zoals AFIHurts en Linkin Park. Dat brengt ons bij de derde en laatste cover, Leave Out All the Rest van Linkin Park. Toen ik hoorde dat de band dit nummer had gecoverd begon ik mezelf af te vragen hoe dit zou klinken en of de heren het wel aan zouden kunnen. Een soortgelijke vraag had frontman Daniel zelf ook, heb ik het waar kunnen maken? Ja, dat heeft hij gedaan, het is een super cover. De band laat zien dat ze lef hebben en niet bang zijn om in het diepe te duiken. Mocht je nog vooraf nog twijfelen aan de band dan is dit het nummer dat je overhaalt. Vocaal laten de heren zich van een kant zien die ik, als fan, nog nooit eerder heb gezien, instrumenteel zet de band een stempel achter. De laatste track is The Lonely, net als The Reality, één van mijn favorieten van Hollow Faith. Ik had wederom hoge verwachtingen en die zijn opnieuw waargemaakt. Het is een heerlijke akoestische versie van een geweldig nummer. Een goede afsluiter van een fantastische EP.

Als fan was ik blij toen de heren aankondigde bezig te zijn met een akoestische plaat. Ik had hier natuurlijk hoge verwachtingen bij en die zijn waargemaakt. Ik had nooit gedacht dat de heren zichzelf zo zouden overtreffen.

Eindbeoordeling: 9/10
Releasedatum: 1 April 2016
Label: –

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten