Discover: Raizer

Raizer 300x200Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Raizer?

Raizer is een compleet nieuwe band uit Rusland die eind vorige week bij FiXT getekend heeft. Voor kenners van het label weet je dus op dat moment al wat je kunt verwachten, Rock en Metal gemixt met verschillende Elektronische genres. Op het moment van schrijven heeft de band slechts één nummer uit, maar deze heeft voor nu al zo’n indruk op mij achtergelaten dat ik deze band vanaf het eerste moment met jullie wil delen!

Hoe klinkt het?

Van het enige op het moment uitgebrachte nummer kun je nog geen perfecte inschatting maken, maar samen met de biografie over de band bij het label zelf, kunnen we er wel iets van maken. “Elke Raizer track kan het best beschreven worden als een gevecht tussen muziekstijlen in een energiek offensief van bombastische synths, bijtende gitaren, opzwepende melodieën en resonerende vocalen…” Je snapt het wel. De post-apocalyptische versie van The Qemists, Pendulum en The Prodigy.

Wat kan ik verwachten?

Raizer is momenteel druk bezig zijn eerste album op te nemen. De komende maanden kunnen we dus meer nummers van de band verwachten. Het aankomende album zal worden geproduceerd door Sebastian Komor, ook wel bekend van EBM/Industrial acts als Icon of Coil, Zombie Girl en Squarehead. Er is nog geen releasedatum voor het album bekend, maar daar blijf je natuurlijk bij ons volledig van op de hoogte!

Wat moet ik echt luisteren?

Deze vraag is heel makkelijk te beantwoorden, want zelfs als je wilt kiezen, kan dat niet. Het enige reeds uitgebrachte nummer is A.I., welke hieronder te luisteren is natuurlijk!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten