DISCOVER: To the Rats and Wolves

To the Rats and Wolves 900x600Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is To the Rats and Wolves?

Heel simpel: To the Rats and Wolves is het volgende Duitse metalcore grootgewicht. De band is al in 2012 opgericht en speelt tot op de dag van vandaag nog in zijn originele bezetting. Er is een kans dat je To the Rats and Wolves al eens in Nederland hebt zien optreden, want in 2014 stond de band in het voorprogramma van Iwrestledabearonce, Eskimo Callboy en Her Bright Skies toen deze in Rotterdam een optreden gaven. Sinds dat optreden heeft de band een echte groeispurt gemaakt in zijn thuisland nadat hij in 2015 zijn debuutalbum Neverland uitbracht.

Hoe klinkt het?

To the Rats and Wolves combineert in zijn muziek Metalcore, Dance/Techno en een gezonde dosis humor, waarmee hij perfect in het rijtje van Eskimo Callboy en We Butter the Bread with Butter past. Ook heeft de band in zijn thuisland al mogen openen voor Bring Me the Horizon en Asking Alexandria. De eerstgenoemde heeft in zijn laatste album ook wat elekronische elementen aan zijn muziek toegevoegd. Als dat album je dus ook wel aanstond, kan To the Rats and Wolves misschien ook wel wat voor jou zijn!

Wat kan ik verwachten?

Op 2 september brengt de band al zijn tweede album, Dethroned, uit. Hierna volgt direct een Duitse release tour. Wat daarna voor de mannen in de planning staat, is nog niet bekend. Het kan echter zomaar zijn dat To the Rats and Wolves besluit om weer naar Nederland te komen. Waar je wel zeker van bent, is dat de band met Dethroned ook met meer prachtige muziekvideo’ s komt!

Wat moet ik echt luisteren?

Wil je weten hoe het nieuwe album ongeveer klinkt, luister dan naar Riot. Het geeft een goede indruk van wat je op Dethroned kunt verwachten. Wil je echter liever weten hoe de band de Electronic in Electronicore krijgt? Luister dan naar Blackout, welke van het debuutalbum van de band af komt. Natuurlijk kun je ook gewoon hieronder naar allebei luisteren en net zoals ik gewoon helemaal verslaafd raken!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten