Discover: Our Hollow, Our Home

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Our Hollow, Our Home?

Our Hollow, Our Home is een melodic metalcore band uit Southampton. De band is in 2013 opgericht en bestaat uit vijf heren. Twee jaar na de release van de debuut EP, //Redefine, komt de band eindelijk met zijn debuutalbum. Sterker nog, het debuutalbum zal op 3 maart verschijnen. Dit album heeft de naam Hartsick gekregen en zal binnenkort verschijnen.

Hoe klinkt het?

Het is moeilijk om de band te beschrijven. Hij heeft namelijk een unieke sound die niet zo een, twee, drie te vergelijken is met andere bands. Om een voorbeeld te geven hoe het klinkt, denk aan snoeiharde metalcore met harde breakdowns, maar ook zo nu en dan ook clean vocals.

Wat kan ik verwachten?

Zoals ik al eerder vermeld heb zal het debuutalbum, Hartsick, op 3 maart verschijnen. Aan een album release zit vaak een tour vast en persoonlijk hoop ik dat de band ook ons land zal bezoeken. Daarnaast kun je altijd een aantal muziekvideo’s verwachten.

Wat moet ik echt luisteren?

Ik zou willen dat ik al het materiaal dat op //Redefine staat kan aannraden, maar dat ga ik helaas niet doen. Hier moet je zelf maar even naar luisteren. De twee tracks die ik kan aanraden zijn echt geweldig en laten zien hoe goed de band is. De eerste track is een recente track genaamd Karmadillo. De tweede track is een paar maanden oud en draagt de naam Worms Wood.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten