Discover: 2 Years to Apocalypse

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is 2 Years to Apocalypse?

2 Years to Apocalypse is een metalcore band bestaande uit vier heren en een dame uit Amsterdam. Het is wellicht één van de beste metalcore bands die ons land te bieden heeft. Het is goed mogelijk dat je deze band al kent, gezien het feit dat hij al voor meerdere bands heeft mogen openen. Één van de bands waar hij voor heeft mogen openen is Our Last Night.

Hoe klinkt het?

Om een voorbeeld te geven hoe de band klinkt, denk dan aan bands zoals NorthlaneAugust Burns Red en The Devil Wears Prada. Mix de sound van deze bands samen en je krijgt 2 Years to Apocalypse. Wat de band anders maakt dan andere metalcore bands is de zang van zangeres Ilah van der Haas. Het geeft de band iets extras en maakt het dus aantrekkelijker dan andere bands in zijn genre.

Wat kan ik verwachten?

Op 25 maart brengt de band The Midas Touch uit, het debuutalbum van de band. Daarnaast zal de band op 25 maart in de melkweg staan voor een album release show. Na deze show zal de band waarschijnlijk een aantal shows aankondigen, want bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk een tour.

Wat moet ik echt luisteren?

Het eerste wat ik kan aanraden om te luisteren is de debuut EP van de band. Dit plaatje heet Dawn en is op Youtube en Spotify te beluisteren. Deze moet je helaas wel even zelf opzoeken. Daarnaast zijn er twee tracks die je echt moet luisteren, een oude en een nieuwe. De eerste track is Archetypes. Dit is een oude track van de band. De ander is een gloednieuwe track genaamd Harvester. Hieronder kun je beide tracks beluisteren.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten