Pinkpop perspresentatie 2017

Het is een jaarlijks terugkomend fenomeen: de perspresentatie van Pinkpop! Hierin wordt niet alleen het merendeel van de line-up bekend gemaakt, maar er worden ook allerlei vragen beantwoord. Wij volgen de perspresentatie op de voet en zetten alles hier voor jou in een handig overzicht. Dit artikel wordt geüpdate zodra er nieuwe informatie bekend is.

UPDATE 12:28

Eén van onze favoriete festivals, Jera On Air, heeft zojuist de Jan Smeets Award gewonnen! Gefeliciteerd, Jera On Air!

UPDATE 12:35

Je moet ergens mee beginnen, dus waarom niet met de dag die Pinkpop opent? De line-up van de zaterdag is zojuist bekend gemaakt en deze bestaat uit de volgende namen: Declan McKennaThe Ten BellsPierce BrothersCrystal FightersRichard AshcroftWhite LiesKaiser ChiefsFive Finger Death PunchJames TWChef’SpecialKensingtonMartin GarrixJustin BieberMartin Garrix zal deze dag afsluiten, niet Justin Bieber. Na de set van Martin Garrix zal er nog iets gebeuren, maar er is nog niet verklapt wat dit precies zal zijn. Er komen nog twee namen bij de nu bekende line-up voor zaterdag.

UPDATE 12:58

Pinkpop bestaat natuurlijk uit meerdere dagen en niet alleen op de zaterdag zullen bands te zien zijn. Op zondag zullen de volgende bands een aantal nummers spelen op het festival: Busty and the BassJack SavorettiCharl DelamarreMy BabyThe Charm the FuryBirdyRancidAnne-MarieJames ArthurClean BanditSum41Sean PaulGavin JamesKodalineBroederliefdeImagine DragonsGreen Day. De headliner van deze dag zal Green Day zijn.

UPDATE 13:17

Is het beste voor het laatst bewaard? Daar zal iedereen zijn eigen mening over hebben, maar gelukkig heb je nu ook genoeg informatie om die mening te kunnen vormen. De line-up voor de maandag is namelijk zojuist bekend gemaakt en heeft de volgende bands: MidasJP CooperChris AyerBiffy Clyro, Don BrocoOh WonderGutterdämmerung, Fat Freddy’s DropLiam Gallagher, MØ, Machine Gun Kelly, Rag’N’ Bone ManProphets of RageSystem of a DownSeasick SteveGuus MeeuwisPassengerLiveKings of Leon.

UPDATE 13:50

Na al die artiesten zijn er natuurlijk ook een aantal brandende vragen. Het vragenrondje is de tijd bij uitstek om deze te stellen en de belangrijkste antwoorden kun je hieronder terugvinden.

De eerste vraag is of er meer rock zal komen, aangezien er weinig op de line-up staat de afgelopen tijd. Jan Smeets ziet namen, maar kan niks benoemen, want vorige keer had hij Foo Fighters en Pearl Jam genoemd en die zijn er dit jaar niet bij. Smeets zal rock nooit verloochenen. Er wordt wel door de presentator voorgesteld om een pit te maken tijdens Justin Bieber en Martin Garrix.

De tweede vraag stelt dat FortaRock dit jaar niet door kan gaan dankzij Pinkpop. Jan Smeets zegt dat dit niet het geval is, maar de reden dat FortaRock niet doorgaat is dezelfde reden dat Pinkpop weinig rock en alternatief heeft dit jaar.

De rock wordt erg gemist blijkt uit het vragenrondje en Jan Smeets wordt op het hart gedrukt door een fan dat ‘Pinkpop niet moet verliezen waar het voor staat’.

De VVV-kantoren zullen geen Pinkpop kaarten meer verkopen. Dit omdat het vorig jaar daar zo erg mis was gegaan.

Niet alleen de rock wordt gemist, maar ook de culturele muziek. Smeets reageert dat dat soort muziek bij andere festivals hoort en dat Pinkpop ook wel degelijk uitschieters heeft. Dit jaar is dat Guus Meeuwis.

De bierprijs zal hetzelfde blijven als vorig jaar: €2,50!

UPDATE 14:03

Jan Smeets wil nog even een paar mededelingen doen, voor de presentatie afgelopen is. Als eerste meldt hij dat het water dit jaar weer gratis zal zijn. Als tweede zal deze editie van Pinkpop de dertigste keer zijn dat het festival in Landgraaf plaatsvindt. Als derde roept hij iedereen op om te gaan stemmen op woensdag 15 maart.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten