Discover: Ashes of Many

Picture by: Sem van Stralendorff

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Ashes of Many?

Ashes of Many is een metal band uit het Gelderse Zevenaar. De band doet al een aantal jaar mee en heeft sinds de release van zijn debuutalbum Seasons Never Change al een aantal prijzen gewonnen. Één van die prijzen is Liever de Liemers cultuurprijs en een tegel op de Walk of Fame in Zevenaar. Daarnaast heeft de band ook al in het voorprogramma gestaan van bands zoals The Color Morale en Atreyu.

Hoe klinkt het?

De band zijn sound bestaat uit elementen van verschillende soorten metal, maar ook jazz elementen. Om een voorbeeld te geven hoe de band klinkt, denk dan aan een mix tussen bands zoals The Color Morale en August Burns Red. De sound van de band zal veranderen met het nieuwe album, want de band heeft laten weten dat het anders zal zijn dan het debuutalbum.

Wat kan ik verwachten?

Op 14 april brengt de band zijn tweede album, Chasing Echoes, uit. Hiervoor zal een album release show plaatsvinden in het Arnhemse Luxor Live. Daarnaast zal de band ongetwijfeld een aantal shows aankondigen.

Wat moet ik echt luisteren?

Nou, eigenlijk moet je gewoon alles luisteren wat de band heeft uitgebracht, want hij maakt geniale muziek. Om dan toch even een paar nummers aan te raden: de eerste track is een oudere track genaamd Forgive & Replace. De andere track is Inhibitor, een ietwat recentere track en deze is te vinden zijn op het nieuwe album. Beide tracks zijn hieronder te beluisteren.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten