DISCOVER: Cannabis Corpse

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Cannabis Corpse?

Cannabis Corpse kun je het best beschrijven als een uit de hand gelopen grap. Eentje die zó slecht is, dat je er toch een beetje om moet lachen. In 1999 kwam Philip “Landphil” Hall (ja, de grappen zullen alleen maar verder opstapelen) met de woordgrap; een bandje ontstond, ging vervolgens een lange pauze in en is sinds 2006 weer goed bezig. Yep, we hebben hier te maken met een ‘dad joke’ die al iets meer dan een decennium doorgaat. Je kent het album Butchered at Birth van Cannibal Corpse? Psh, Blunted at Birth is veel beter. Tomb of the Mutilated? Man, check Tube of the Resinated maar eens!

Hoe klinkt het?

Het is old school death metal met een stoner tintje. De titels zijn gebaseerd op bestaande nummers (Force Fed Broken Glass? Force Fed Shitty Grass!) maar de muziek zelf is origineel. De lyrics die we gewend zijn van de stroming, plus wat THC erin, en veel verwijzingen naar allerlei death metal bands. Niet alleen Cannibal Corpse, maar ook namen als Gorguts en Deicide krijgen wat liefde. Net als bij Alestorm is het leukste ervan dat de muziek ook gewoon professioneel is. Vocalen en bas worden gedaan door Philip Hall van Municipal Waste en hij kan een gemeen staaltje bas spelen. Gitaren worden gedaan door Ray Suhy, momenteel in Six Feet Under, met live ondersteuning van Brandon Ellis van Arsis en The Black Dahlia Murder. De drummer, Josh Hall, heeft ook gewerkt met Six Feet Under. Hier zitten mensen met skills in en dat is ook goed te horen. Dit is iets wat je eerst checkt ‘for the lolz’ en dan al snel zit te headbangen. Maak niet de vergissing om te denken dat Cannabis Corpse niks meer is dan een joke band. Het thema is wellicht ietwat puberaal, maar de muziek is onvervalste, lekker rammende death metal.

 Wat kan ik verwachten?

Er is net een nieuw album uit, Left Hand Pass (vernoemd naar Left Hand Path van Entombed), met uiteraard de nodige flauwe titels erop. De opener heet The 420th Crusade en de sluiter heet The Fiends That Come To Steal The Weed Of The Deceased, ik bedoel maar. De band  is ook voor dit album op tour, maar het is de vraag of hij Europa aan gaan doen, laat staan ons kikkerlandje. Maar hey, ook in je eentje kun je genieten van nummers als In Dank Purity of In Battle There is No Pot en stiekem toch zowel giechelen als het echt leuk vinden.

Wat moet ik echt luisteren?

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen ‘pak maar wat’, maar dat is tegelijkertijd ook erg flauw. Dat past wel bij deze band, maar ik zal toch even iets meer proberen. Deze gasten zijn al 10 jaar bezig dus er is meer dan genoeg om te proberen. Sowieso raad ik de eerder genoemde opener van het nieuwe album aan, The 420th Crusade. Al is het alleen al om het ranzig lekkere baswerk in de bridge. Individual Pot Patterns is ook een lekkere om te pakken, zeker vanwege guest vocals van niemand minder dan Chris Barnes (ex-Cannibal Corpse, Six Feet Under). Als laatste aanrader pak ik dan nog Chapel of Bowls voor z’n perfecte demonstratie van de sound: death metal uit de tijd van bands als Carcass, Napalm Death, Morbid Angel en natuurlijk Death.Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten