Top 5 muziekvideo’s week 45

Niet alle muziekvideo’s zijn even leuk. Ja, okay, ik vind het zelf ook best leuk als een favoriete band van me iets uitbrengt waarin je de leden goed ziet, maar dat is niet echt waar ik naar zoek als ik een nieuwe band wil leren kennen. Gelukkig zijn er altijd bands die wel iets aparts van hun video’s maken, of het nu een hersenkrakertje is, een metafoor of misschien een optreden in de ruimte.

5. Story UntoldDrown in My Mind

Soms zijn verhalen met minimale beelden te vertellen. Er gebeurt niet heel erg veel in Story Untold’s video voor Drown in My Mind, maar dat is eigenlijk juist wat deze clip zo sterk maakt. Je weet waar de zwarte en witte figuur voor staan, je snapt waarom de hoofdpersoon aan het verdrinken is, het past gewoon perfect bij het nummer.

4. NovelistsL’appel du vide

Heb je weer zin in een hersenkrakertje? Nou, vooruit dan, deze week is er weer een fijne uitgekomen. Wat precies het plot Novelists‘ video voor L’appel Du Vide is, is mij nog steeds een raadsel, maar het is leuk om theorieën te bedenken. Het helpt natuurlijk ook mee dat de hele video er prachtig uitziet, dus het is helemaal niet erg dat ik niet echt weet waar het nou over moet gaan. Denk een beetje richting Inception voor de vibe en je zit goed.

3. Cellar DarlingSix Days

Vroeg je je ooit af hoe volgens mythische verhalen de wereld ten einde komt? Met Cellar Darling’s Six Days wordt een variant van de zes laatste dagen van de wereld beschreven. Eigenlijk kun je beargumenteren dat dit een lyric video is, want waarover gezongen wordt, wordt door de video uitgebeeld. All in all is het een unieke tekenstijl en krijg je een goede ervaring met de onderwerpen waar Cellar Darling over zingt. Ga er trouwens wel even extra goed voor zitten, want met bijna zes minuten aan speeltijd is hij dik anderhalve minuut langer dan de op één na langste video in deze lijst.

2. Pianos Become the TeethCharisma

Halloween is misschien wel geweest, maar dat betekent niet dat de creepy video’s in winterslaap zijn gegaan. Pianos Become the Teeth heeft met de video Charisma veel bij elkaar gegooid om er een uitstekende mix van te maken: beeld je Humans of New York in, gooi er wat dansen bij en giet er een horror-sausje overheen en je hebt deze video. Je krijgt er bijna zin van om zelf een masker op te zetten en naar een feestje te gaan! Gelukkig is het alweer bijna carnaval.

1. Enter Shikari – The Sights

Enter Shikari is de eerste band die in de ruimte speelt! Okay, niet echt, maar wat willen ze het graag zo doen lijken in de nieuwe video voor The Sights. Je krijgt meteen een exclusief kijkje achter de schermen, dus deze video heeft eigenlijk gewoon alles, inclusief een flinke dosis humor. Van drummer Rolfy in zijn astronaut-onesie en schattige cap tot het ‘ruimte-loopje’ van de band en als hoogtepunt gitarist Rory C die als enige de ruimte-video ‘alright’ vindt, als er niet minstens een giecheltje vanaf komt, moet je verplicht een dosis humor bij de huisarts halen.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie