Werken bij Louder Than Words Magazine

Heb je altijd al bij ons willen werken? Dat vind ik knap, aangezien we nog geen twee jaar bestaan. Mocht je al langer bij ons, of gewoon bij een e-zine, willen werken, dan is dit misschien iets voor jou!

Wij zoeken namelijk altijd enthousiaste mensen die ons team willen komen versterken. We kunnen niet garanderen dat we altijd mensen aannemen – niet alleen willen we de juiste persoon hebben, soms zal er ook gewoon geen plek zijn – maar als je op de lijst wilt komen, kun je ons altijd mailen via werken@louderthanwords.eu! (Ja, we waren echt zo flauw om die pun te maken)

Redactielid/recensent/columnist

We zouden graag iedereen een kans willen geven, maar we zoeken vooral naar mensen met de volgende kwaliteiten:

  • Sterk in Nederlands en Engels. Je moet artikelen schrijven in het Nederlands, dus dat spreekt hopelijk voor zich. Voor de redactie zal er regelmatig een Engelse tekst vertaald moeten worden en het meeste nieuws is ook in het Engels, dus daar is het belangrijk dat je je hierin goed kunt redden. Voor recensenten is het uiteraard iets minder belangrijk.
  • Affiniteit met alternatieve muziek. Je zult niet op deze site zitten omdat je niet van alternatieve muziek houdt, maar we zetten het er toch maar even bij. Als je van meer genres houdt: prima! Zolang je maar thuis bent in de scene.
  • Genoeg vrije tijd. Niet per se een kwaliteit, toch belangrijk. Het is te begrijpen als je leven soms wat drukker is dan andere momenten, maar als je nauwelijks een uurtje per dag over hebt dan werkt dat voor niemand fijn. Recensenten en feature schrijvers moeten minimaal 1 artikel per week af kunnen leveren, redactieleden 3 artikelen per dag. (Is er niets om te tikken, dan is er natuurlijk niets. Het gaat vooral om het gemiddelde.)
  • Eigen inbreng. Je hebt natuurlijk je eigen bands die je volgt en leuk vindt: daar mag je natuurlijk ook over schrijven als het bij ons past! Als je een leuk idee hebt voor een feature, pitch hem vooral. Ga je naar een concert waar je graag een live review over wilt schrijven, mag je dat altijd vragen.

Fotografen

Naast enthousiaste schrijvers zoeken we ook naar goede (concert)fotografen. Je hoeft hiervoor niet de beste te zijn in het vak, maar enthousiasme voor de muziek zelf is natuurlijk wel een vereiste. Als je interesse hebt in fotograaf voor Louder Than Words te worden, zijn dit ook andere belangrijke punten:

  • Het bezit van een professionele camera. Dit is eigenlijk niets anders dan logisch, maar een compactcamera zal zelden de gewenste resultaten opleveren. Vraag je jezelf af of je camera als professioneel wordt gezien, dan is het antwoord hoogstwaarschijnlijk nee.
  • Een portfolio met recente werken. Het is niet erg als je nog nooit eerder een fotopas voor bij een optreden hebt gekregen, hoewel je natuurlijk altijd je eerste ervaring kunt opdoen bij optredens in je lokale jeugdhonk waar optredens worden gegeven. Het belangrijkste is dat we kunnen zien dat je met veel enthousiasme fotografeert.
  • Ervaring met fotobewerking. Tijdens veel optredens mag je alleen tijdens de eerste drie nummers foto’s maken. De kans dat je dus genoeg kwalitatief hoogstaande foto’s kunt schieten die geen bewerking nodig hebben, is erg klein. Je moet dus enigszins om kunnen gaan met fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop, Lightroom, GIMP etc.
  • Enthousiasme voor concerten/muziek. Het maken van foto’s tijdens concerten moet meer zijn dan alleen een manier om je portfolio verder te vullen. We hebben veel liever iemand die iets minder goed is in concertfotografie, maar wel met plezier ook de rest van het optreden beleefd dan iemand die de beste foto’s maakt, maar nadat de tijd om foto’s te maken voorbij is zich zo snel mogelijk uit de voeten maakt. In sommige gevallen betekent bij een optreden foto’s maken namelijk ook dat je er een live review bij moet schrijven.

Vrijwillig

Al het werk is op vrijwillige basis. Dit betekent wel dat er geen salaris tegenover staat, maar niet dat het iets is wat je alleen doet wanneer het je lekker uitkomt. Wij verwachten van alle medewerkers dat ze regelmatig actief kunnen zijn. Dit klinkt misschien wat streng en we snappen altijd dat er situaties zijn wanneer het niet lekker uitkomt (daar zullen we ook altijd rekening mee houden), maar een team met actieve medewerkers is ook een stuk gezelliger team.

Dat is ook meteen wat we wel kunnen bieden: een gezellig team dat verbintenis vindt in een passie hebben voor muziek. Daarnaast kunnen we ook een prima keuze zijn om je stage bij te lopen, mits je school/opleiding hier ook okay mee is. Daarnaast staat het ook altijd heel mooi op je CV als je bij ons werkt, zodat je kunt laten zien dat je ervaring hebt opgedaan in de journalistiek/muziekwereld.

Gastschrijvers/Overige functies

Heb je geen tijd om regelmatig nieuws, reviews of features te schrijven, maar heb je toch het idee dat je een geweldig stuk geschreven hebt of het in je hebt om een geweldig stuk te schrijven? Stuur ons hierover dan gerust een mailtje met je artikel of het idee voor je artikel. Vinden wij het ook interessant, dan plaatsen we dit anoniem of met jouw naam erbij op de website en de sociale media. Dit kan gemaild worden naar info@louderthanwords.eu.

Ook wij hebben nog geen idee wat Louder Than Words allemaal in de toekomst gaat bereiken, maar grootse plannen hebben we zeker. Denk jij ons iets unieks te kunnen bieden? Stuur dan vooral een mailtje naar info@louderthanwords.eu en vertel ons wat je te bieden hebt en hoe dit bij ons kan passen.

Mailen maar!

We hebben inmiddels al meerdere keren vermeld dat je naar ons kunt mailen als je interesse hebt in één of meerdere functies binnen ons team, maar wat verwachten we precies in deze email? Stuur ons een mail met als titel “Sollicitatie redactie/recensent/fotograaf” (alleen de functie(s) waar je voor solliciteert) samen met je CV, portfolio (als je deze hebt) en een sollicitatie/motivatiebrief. Het is mooi als je ervaring hebt, maar een hoge dosis enthousiasme is het allerbelangrijkst!

Hopelijk zien we binnenkort jouw sollicitatiebrief op onze mail verschijnen!

Reacties gesloten