DISCOVER: Jack the Envious

>English version here<

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Jack the Envious?

Jack the Envious is een opkomende pop punk/post-hardcore band uit Groot-Brittannië. Voorheen woonde de band in Israel, maar de band vond het tijd voor verandering en besloot zijn spullen te pakken en te verhuizen. Jack the Envious bestaat momenteel uit drie heren: een gitarist, een bassist en een zanger. De band zit momenteel zonder drummer, maar dat weerhoudt de heren er niet van om muziek te blijven maken.

Hoe klinkt het?

De band heeft een heerlijke mix tussen pop punk en post-hardcore, al overheerst de post-hardcore kant van de band het meeste. De band is te vergelijken met bands zoals Pierce the Veil (Misadventures era), maar ook bands zoals I, Prevail en Chunk! No, Captain Chunk. Daarnaast is in de meest recente track, Begging for More, een tekst te horen die ook te horen is in het nummer Make It Stop van Rise Against. Dit kan toeval zijn, maar dit kan ook één van de invloeden zijn van de band. Wat ik met zekerheid kan vertellen is dat het echt heel catchy is en het zowel vocaal als instrumentaal blijft hangen.

Wat kan ik verwachten?

De band brengt, als alles loopt zoals verwacht, in mei zijn nieuwe EP uit genaamd In Your Own Way. Deze EP zal de opvolger zijn van de debuut EP Pull You Down. De kans dat de band in de nabije toekomst een Europese tour aankondigt lijkt mij klein, dit mede omdat de band recent naar Groot-Brittannië is verhuisd. Mocht je de band echt willen zien dan zal je toch echt naar de UK moeten afreizen of heel geduldig wachten.

Wat moet ik echt luisteren?

De band heeft een arsenaal aan covers op zijn YouTube kanaal staan. Deze zijn zeker het checken waard, maar dit moet je wel even zelf doen. Om dan toch even twee originele tracks aan te raden: de eerste is een gloednieuwe track genaamd Begging for More. Deze track zal te vinden zijn op In Your Own Way. De tweede is een track die te vinden is op Pull You Down genaamd More to Life. Deze track is zeker het luisteren waard.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten