DISCOVER: Next to None

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Next to None?

Next to None is een jonge band uit de Amerikaanse staat Pennsylvania, die met zijn eerste album al een stevige voet in de aarde heeft gezet. De band bestaat uit zanger/toetsenist Thomas Cuce, gitarist Derrick Schneider, bassist Kris Rank en drummer Max Portnoy. De band is gevormd in 2013 en na twee jaar schrijfwerk en liveshows kwam de band in 2015 met zijn debuutalbum A Light in the Dark. In 2017 verscheen Phases, een album waarmee de band zich wist te karakteriseren.

Hoe klinkt het?

De band maakt een mix van metalcore en progressive metal. Vooral de refreinen tonen het metalcore geluid goed: melodische gitaargeluiden ondersteunen Thomas’ zang. Dit wordt mooi afgewisseld door de djents die zowel in progressive metal als metalcore voorkomen, maar ook wat meer progressieve riffs met toepasselijk pianospel.

Wat kan ik verwachten?

De band is op het moment aan het touren in Amerika en zou naar eigen zeggen de eerstvolgende kans om een EU tour te doen weer aanpakken. Een album zit er in ieder geval nog even niet in; Phases stamt nog uit juni en Max is op het moment bezig om een album te maken met een nieuwe hardcore band.

Wat moet ik luisteren?

De gemiddelde Next to None track is 8 minuten lang, dus ik begin maar meteen met een van de meest diverse tracks die de band heeft (en er zitten meme references in, dat helpt): Kek. Kek komt van het nieuwe Phases en belicht de meeste kanten van de band. Als je nog iets van het oudere album wil luisteren raad ik Control aan, omdat deze track lekker wegluistert. Mijn laatste aanrader is weer van het nieuwste album en heet The Apple, omdat dit een wat zwaarder nummer is.

Beluister Next to None - Kek
Beluister Next to None - Control
Bekijk Next to None - The Apple
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten