DISCOVER: Tusky

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Tusky?

Stiekem ken je een deel van Tusky allang, onder de naam John Coffey. Jazeker, John Coffey was misschien wel klaar, maar gitarist Alfred Luttikhuizen en gitaar-tech Sjors van Reeuwijk nog lang niet! Samen met drummer Bas Allein Richir en bassist Justin Ghijsen vormen zij nu Tusky. Dit jaar doet de band mee aan de Popronde en is er getekend bij V2 Records, dus een veel beter begin kun je niet hebben.

Hoe klinkt het?

De punk stroomt nog steeds door de aderen van de heren, want die invloeden zijn nog goed te horen. Er is nog niet veel materiaal uitgebracht – slechts twee nummers, al zul je bij de Popronde vast meer kunnen horen – maar wat er nu uit is, klinkt iets melodischer dan wat je verwacht met de naam. V2 Records omschrijft het als een throwback naar de punk van eind jaren ’90, zoals Jimmy Eat World en Foo Fighters.

Wat kan ik verwachten?

Op het moment is de band bezig met het debuutalbum opnemen, dat begin 2018 uit zou moeten komen. In de tussentijd zal Nederland veroverd worden door liveshows, aangezien er daar ook nog flink wat van op de planning staan. Wil je weten waar de heren te vinden zijn? Kijk dan even hier.

Wat moet ik luisteren?

Dit gedeelte is altijd lekker makkelijk als ik over een nieuwe band moet schrijven, want het is net zo makkelijk om alles gewoon te luisteren! De twee al uitgebrachte nummers zijn Folly en You Will Not Regret This (Please Hold Still) en ze zijn allebei lekker catchy en rockend. Veel luisterplezier alvast!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie