Typische mensen: in de pit

Credit: www.pixeleye.de

Iedereen kent ze wel, de types personen die je bij letterlijk ieder concert tegenkomt. De ene keer is het vijf keer op rij dezelfde gozer, dan lijkt het weer vijf keer op rij dezelfde persoon in een ander lichaam, maar op de een of andere manier is er echt altijd wel minstens een zo’n persoon. Vandaag nemen we een kijkje naar de mensen die je in de meeste pits wel tegenkomt.

De hardcore kid

Credit: Ravenlittlemonster (Deviant Art)

Deze mensen vindt je bij iedere show waarbij de muziek ook maar een beetje een dansbaar ritme heeft. De voetjes gaan lekker van de vloer, de armen vliegen in het rond en de meesten houden wel redelijk rekening met alles en iedereen om zich heen, want vooral die rondvliegende armpjes kunnen wel pijn doen. Voor de pit opent is deze al vaak te herkennen aan een paar Vans, een al dan niet oversized shirt met leesbaar bandlogo, maar het is of een bekende hardcore band of niemand in de zaal kent het.

De crowdkiller

Eigenlijk is dit een beetje een gevorderde hardcore kid, want ook deze persoon zwaait graag zijn armpjes en beentjes in het rond. Alleen in plaats van dat men hier een beetje een open plek voor zoekt, rent deze persoon graag langs de rand van de pit om zo veel mogelijk kleinere/zwakkere personen te raken in zijn reis. Crowdsurfen kunnen deze heren ook wel, maar de stagedives bevatten altijd een salto of een schroef zodat iedere onoplettende persoon een schoen met zijn bakkes vangt. Bonuspunten voor de personen die onze saltoboys nog steeds durven te vangen.

De nieuweling

Deze vind je vooral bij grotere shows of is door een vriend meegesleept naar een ander concert. Staat vaak eerst een minuut of tien richting de pit te staren of hij het wel aandurft en snapt vaak ook niet helemaal wat er nou precies gebeurt. Meestal gaat deze persoon dan ook vaak pas de pit in als hij erin wordt geduwd of als een vriend hem meesleurt. Na een minuutje is de bedoeling dan meestal wel duidelijk en dan vliegt onze nieuwe broeder of zuster ook met een grote grijns door de pit alsof hij/zij hier voor geboren was.

De azijnzeiker

Credit: Jared Dines

Deze meestal oudere persoon is van mening dat er maar een juiste manier van moshen is en dat is natuurlijk precies zijn/haar manier. Hoewel vooral hardcore kids en crowdkillers slachtoffer van de wrok zullen worden, is iedereen die niet mosht zoals de azijnzeiker mogelijk slachtoffer. Voornamelijk te herkennen aan een shirtje van een oudere trash/death band of een “emo” band uit zijn/haar fase en lijkt daardoor soms een beetje out of place.

De “Wijder, wijder!”

De pit moet altijd groter. Ookal zijn er maar vijf mensen in de pit, de doorsnee moet minstens tien meter zijn. De “Wijder, wijder!” is in iedere gedaante bij bijna ieder concert te vinden. Soms zijn ze gewoon enthousiast, soms willen ze meer mensen in de pit betrekken en soms willen ze de pit stiekem gewoon verder vooraan hebben, zodat de artiest kan zien hoe hard ze daar wel los gaan!

Het model

Met een gemiddelde lengte van een meter en een beetje is dit de kortste persoon op ons lijstje. Hoewel het model vaak staat te kijken hoe haar vriendje door de pit vliegt, is ze er zelf ook weleens te vinden. Niemand durft echt hard tegen haar aan te komen omdat ze klein is en er vaak nogal breekbaar uitziet. Op deze manier wil overigens ook iedere jongen in de pit stiekem een wit voetje bij haar halen. Als ze dan valt, omdat er een gozer van twee keer haar lengte en drie keer haar gewicht tegen haar aankomt, wil iedereen haar maar wat graag overeind helpen. Deels omdat we dat gewoon normaal doen in de pit en deels om dat witte voetje te halen. Loopt vaak niet in bandmerch maar gewoon zwarte kleding die haar lichaam accentueert. Bandshirts die gedragen worden passen perfect of zijn minstens 3 maten te groot.

De laatkomer

Hoe enthusiast je ook bent voor een concert, soms kom je te laat. Gelukkig kan je je altijd nog een weg naar de pit banen! Oeps, heb je nou drie mensen meegesleurd? Maakt niet uit joh, meer mensen in de pit is meer gezellig in de pit! En die mensen die je net niet al te subtiel aan de kant beukte? Maakt niet uit, die hadden dan maar na je pardon sneller aan de kant moeten gaan.

De dronkelap

Credit: @mcsweatymexican (Instagram)

Al voordat de opener begint is deze gozer dronken. Hij doet geen vlieg kwaad en is zonder dat je het weet je grootste vriend in de pit, zolang je hem niks misdoet. Ondanks de hoeveelheid bier die er door het keelgat is verdwenen blijft het lichaam tot ieders verbazing overeind, misschien omdat de instabiliteit die hij door het bier heeft de bewegingen van de pit uitbalanceert. Vooral Slayer shirts zij…. SLAAAAAYUUUUURRRRR! …Okay dankje. Vooral die shirts zijn dus populair bij deze figuur. Een shirt van enige andere thrashband is overigens ook prima.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie