De Grammy’s 2016: Alternatieve Versie

Grammys 300x200Gisteren was het weer tijd voor de jaarlijkse Grammy’s! Aangezien er waarschijnlijk weinig van ons de hele ceremonie mee hebben gekregen, zijn er inmiddels genoeg samenvattingen online. Er zullen niet veel van ons interesse hebben in wie de klassieke Grammy’s hebben gewonnen, schat ik zo, dus hieronder is een korte samenvatting van de belangrijkste dingen voor wij alternatief-liefhebbers.

Het begon goed voor de heren van August Burns Red. Ze zaten namelijk vast in de lift van hun hotel, net voordat ze richting de red carpet zouden gaan. De brandweer heeft ze uiteindelijk bevrijd en naar de ceremonie toegebracht.

August Burns Red was, samen met Lamb of GodSevendust en Slipknot genomineerd voor Best Metal PerformanceGhost heeft deze prijs mee naar huis mogen nemen. Helemaal onderaan het artikel kun je de speech zien die frontman Papa Emeritus III gaf. Bij Best Rock Album hebben James BayDeath Cab for CutieHighly Suspect en Slipknot het af moeten leggen tegen Muse‘s Drones.

Natuurlijk was het een feest, maar er waren ook een paar mensen die herdacht werden. De afgelopen paar maanden zijn we enkele legendes verloren en die zijn met een aantal nummers herdacht. Zo hebben Dave Grohl en de supergroep Hollywood Vampires, bestaande uit onder andere Johnny Depp, Alice Cooper en Joe Perry, Lemmy Kilmister geëerd met een cover van Motörhead‘s Ace of SpacesLady Gaga heeft een eerbetoon aan David Bowie gebracht door middel van een medley van Bowie’s grootste hits.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten