EP REVIEW: Planet Zero – Origin Deluxe EP

Planet Zero 300x200Planet Zero is een nieuwe Pop Punk band uit Mannheim, Duitsland. De band is te vergelijken met Sunrise Avenue, As It Is, All Time Low en Call It Off. Zelf zeggen de mannen ervan te houden een feestje te bouwen, dus het wordt eens kijken of dat naar voren komt in deze deluxe editie van hun eerste EP.

De EP begint met het enige tot nu toe onuitgebrachte nummer: All This Time. Bij het nummer krijg ik meteen het gevoel dat ik naar een optreden van de band sta te kijken, meerdere kleine moshpits en een vrolijk over het podium hoppende frontman zijn van de partij. Het feestje is dus begonnen. Het tweede nummer, Home, raakt dezelfde snaar. Ik begin te snakken naar pizza en energydrank om de poppunker in mezelf tevreden te stellen. Het derde nummer, Zero Brew, verplaatst het feestje naar buiten. Het is tijd om buiten aan het strand of in een park met je vrienden te gaan chillen met een biertje erbij, waar het nummer letterlijk over gaat.

Planet Zero Origin Deluxe EPZodra de zon ondergaat, betekent dit niet dat je je vrienden gedag moet zeggen. Het vierde nummer, Hot Shots, is namelijk perfect voor een houseparty vol met drank en mooie vrouwen. Tijd voor wat rustigers. Het grote feest is afgelopen en alles wordt wat intiemer. Lipstick&Champagne is het rustige, bijna akoestische nummer van het schijfje. Met het laatste originele nummer op de EP, Restart (Freakin’ Out), begint het verhaal weer van vooraf aan. Perfect om tijdens een concert op los te gaan. Hierachter staan nog akoestische versies van de nummers All This Time en Lipstick&Champagne als leuke toevoeging, maar buiten een rustigere versie van het nummer, zijn deze nog steeds natuurlijk dezelfde nummers.

Ik kan dus wel concluderen dat Planet Zero in zijn missie om een feestje te bouwen is geslaagd. Helaas maakt dit de nummers ook nogal oppervlakkig en mist het een goed deel van de emotie die ik toch wel bij muziek vind horen. Dit houdt niet in dat je de band om deze reden al af zal moeten schrijven, want je gaat vaak niet naar een concert om te huilen en emotioneel te zijn. Kijk niet raar op als je Planet Zero opeens in het voorprogramma ziet staan van je favoriete Pop Punk band, want die plek verdient hij zeker weten!

 

Eindbeoordeling: 6/10
Releasedatum: 25 maart 2016
Label: Believe Digital

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten