Even over misleidende bandnamen

Why So Serious 300x200Het is laatst besloten, door het Bestuur van Architecten, dat de Britse metalgroep Architects gewoon deze naam mag blijven gebruiken. Dit komt omdat de heren zich niet voordoen als echte architecten, dus is de naam niet misleidend. Uiteraard is dit geweldige logica, maar er zijn meer bands actief die mogelijk misleidende namen hebben. Ik heb er vijf uitgepikt en verklaard waarom zij hun namen alsnog mogen gebruiken.

1. twenty one pilots

De heren Joseph en Dun zijn regelmatig in een vliegtuig te vinden, dat klopt. Toch mogen zij deze naam blijven houden, aangezien ze weinig in de buurt van de cockpit te vinden zijn. Ze zijn ook nooit te zien met het stuur van het vliegtuig in hun hand. Als laatste komt het goed uit dat het hier gaat om 21 piloten en niet twee, aangezien er nooit 21 piloten nodig zullen zijn. Er wordt wel aangeraden om niet in een vliegtuig met pech te gaan zitten: mocht er worden gevraagd om een reservepiloot, dan bestaat de kans dat de heren op moeten draven.

2. Zebrahead

Degene die goed naar een poster van de heren kijkt, zal al wel snappen waarom dit niet misleidend is. De heren lijken namelijk helemaal niet op zebra’s en zelfs hun hoofden lijken bar weinig op de dieren. We willen wel aanraden dat de heren niet op safari gaan, want een stroper heeft zich zo vergist. Gaat men wel op safari, of überhaupt ergens heen waar een aanzienlijk risico is neergeschoten te worden (Amerika of zo), dan moet zwart-wit gestreepte kleding vermeden worden. Kapsels met een combinatie van deze twee kleuren zijn al helemaal uit den boze.

3. Red Hot Chili Peppers

Het is maar goed dat er weinig concerten in keukens worden gehouden, anders had deze naam wel heel misleidend kunnen zijn. Alsnog is het waarschijnlijk het beste idee om albums ver weg van de voorraadkast te houden. Deze band is wel redelijk spicy, waardoor we even iets dieper op de naam moeten ingaan. De heren zijn niet rood, tenzij ze net van het podium aflopen. Ze zijn ook niet heet, tenzij ze net van het podium… Okay, misschien is de naam een beetje misleidend. Het is dan ook aan te raden dit gedeelte van de naam te veranderen. Mogelijke optie: Blue Frozen Chili Peppers.

4. We Came as Romans

De Romeinen, wie kent ze niet. Als je niet bekend bent met de goden of het rijk, dan ben je waarschijnlijk alsnog bekend met de Caesar salade. De heren van We Came As Romans doen wel alsof ze Romeinen zijn, maar gelukkig zijn er niet bar veel overeenkomsten. Ten eerste veroveren ze niet alle plekken waar ze komen, hooguit een paar harten – dit zou namelijk betekenen dat ze inmiddels bijna de hele wereld zouden regeren. Ten tweede spreken ze geen Latijn, zoals te horen is in hun nummers. Als laatste hebben ze geen rare mensen aan de macht… wacht, zijn ze Amerikaans? Laat maar dan. Twee van de drie is toch goed genoeg om de naam te mogen blijven gebruiken.

5. Black Veil Brides

Op deze bandnaam moeten we even wat dieper ingaan. De heren zijn geen bruiden, dus wat dat betreft mogen ze de naam gewoon blijven gebruiken. Dit valt te zien aan het gebrek aan sluiers en bruidsjurken bij de garderobe. Het werkt ook mee dat bruiden vaak juist wit aanhebben en geen zwart, waardoor de bandnaam nog minder op deze oude traditie lijkt. Toch is er een groot probleem: de leden worden nogal eens verward met dames. Toen enkele leden uit de oceaan gered moesten worden, zei een strandwacht namelijk dat hij dacht, toen hij naar ze toe zwom, dat het dames waren. Dit is geen doorslaggevend bewijs dat de bandnaam misleidend is, maar als dit soort vergissingen vaker voorkomen, raden wij toch aan om de naam te veranderen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten