State Champs over reactie 5 Seconds of Summer Tour

State Champs 300x200Als je de naam 5 Seconds of Summer noemt, heb je grote kans op een discussie. Niet iedereen is fan van de band, niet iedereen vindt dat de band bij de scene hoort en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat je er ook van vindt, de heren doen het goed.

Afgelopen zomer tourde de band door Australië en Nieuw-Zeeland. Het voorprogramma tijdens deze tour is toen verzorgd door de poppunkers van State Champs. Hier heeft deze band hele heftige reacties op gekregen, waar in het Alternative Press tijdschrift wat meer over verteld wordt. Het tijdschrift in kwestie is issue #333, die nu in de winkels ligt.

Het waren maar zes of zeven shows die we met de band deden,” zegt frontman Derek DiScanio. “Heel veel mensen wisten niet eens dat het gebeurde. Het was zo snel voorbij. Het heeft ons nieuwe fans opgeleverd, wat geweldig is, maar is bij sommige oudere fans in het verkeerde keelgat geschoten: *doet boze fan na* ‘Jullie worden nu beïnvloed door hun mainstream pop ding, jullie gaan jullie sound veranderen en jullie gaan nu zo veel veranderen.’ En dat was het idee helemaal niet; het was iets dat we gewoon graag wilden doen. Die mannen zijn hele goede vrienden van ons: ze hebben voor ons gezorgd en de shows waren geweldig. Waarom zouden we niet voor 15.000 mensen in uitverkochte arena’s willen spelen?

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten