ALBUM REVIEW: Saosin – Along the Shadow

Saosin 300x200Saosin is een Amerikaanse Post-Hardcore band uit Newport Beach. Ondanks het feit dat Along The Shadow pas het derde album van de band is, dit heeft te maken met de hiatus die de band had ingelast, behoort de band in mijn ogen tot de grote jongens.

Het album begint met The Silver String, een heerlijke track om mee te openen. Het nummer heeft een goede afwisseling tussen clean/screams en hard/rustig. Het volgende nummer is Ideology is Theft, een sterke track met een heerlijke samenloop tussen instrumentele en vocale elementen. Met name het gitaarwerk is echt heerlijk. Dan is het de beurt aan Racing Towards a Red Light, net als zijn voorganger is dit een zeer goede track. Het begint snoeihard en blijft hard tot het einde met af en toe wat cleans. Een track die niet hard begint is Second Guesses, ondanks het feit dat het een stuk rustiger is dan de drie tracks die hier voor kwamen is het een sterke track.  De volgende track is Count back from Ten, dit is één van mijn favoriete tracks op het album. Het vrijwel alles dat ik in een post-hardcore nummer zoek: een mix tussen cleans en screams, afwisseling tussen een hoog en laag tempo en een gitaarsolo. Kortom: een topnummer.

The Stutter Says A Lot  is instrumenteel een stuk rustiger dan de zijn voorgangers, hetzelfde geldt voor de zang, het is voornamelijk clean met hier en daar wat screams. De volgende track is Sore Distress, wederom een rustige track, niet veel aan op te merken. Dan is het de beurt aan The Secret Meaning of Freedom. Het is een track die knalt, vooral na twee rustige tracks is dit een heerlijke track om te beluisteren. Na The Secret Meaning of Freedom is het tijd voor Old Friends, een track die hard is maar ook weer niet, er zit een goede balans in. De volgende tracks zijn Illusion & Control en Control and The Urge to Pray, beide tracks zijn hard en snel en als we het toch over een harde track hebben dan mag Drinking From The Fountain niet uitblijven. De band sluit af met Along The Shadow of Man, de track begint rustig qua instrumenten maar vocaal totaal niet, gelukkig wisselt de zang tussen cleans en screams. Het is een goede afsluiter met heerlijk gitaarwerk.

Met Along The Shadow laat Saosin zien dat ze terug zijn en dat doen ze goed en hard. Het is een heerlijk album waar ik op sommige momenten wat meer van had verwacht, maar dat neemt niet weg dat het een sterk album is.

Saosin Along the Shadow

Eindbeoordeling:  8/10
Releasedatum:  20 mei 2016
Label: Epitaph

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten