Discover: Dream Drop

Dream Drop 300x200Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.


 

Wie is Dream Drop?

Dream Drop is een alternatieve band met veel invloeden uit de Post-Hardcorewereld en is afkomstig uit Göteborg in Zweden. De band is nog aardig jong en heeft op 3 januari zijn eerste EP uitgebracht, de Dream Drop EP.

Hoe klinkt het?

Je kunt duidelijk merken dat Dream Drop beïnvloedt is door grote bands als Linkin Park en Deftones. Toch is duidelijk te merken dat de band nog aan het experimenteren is met zijn stijl, want elk nummer is qua sound wel te beschrijven met een andere band binnen de Post-Hardcore scene. Uiteindelijk is een doorlopend thema in de nummers dat ze allemaal een erg laag tempo voor Post-Hardcore hebben, waarbij je het dus vergelijkbaar kun stellen aan Being As an Ocean, maar dan met wat meer elektronische invloeden.

Wat kan ik verwachten?

In dit geval is er zeer goed nieuws voor je. De band zal over een maand in Nederland optreden: op 16 juni in Winston Kingdom in Amsterdam om precies te zijn. Tickets zullen slechts 5 euro zijn, dus als je in de buurt bent, kun je altijd even een kijkje nemen. Meer informatie over de show is hier te vinden. Een album lijkt er voorlopig nog niet te komen, maar de band is hard op weg om meer bekendheid in Europa te verkrijgen!

Wat moet ik echt luisteren?

Dream Drop heeft eind vorig jaar zijn eerste muziekvideo geschoten en uitgebracht voor het nummer A Letter to My Friends, momenteel de bekendste hit van de band. Ondertussen heeft deze al 30.000 views gehad op YouTube. Deze video geeft ook meteen een mooi voorproefje voor het optreden op 16 juni en is natuurlijk hieronder te bekijken!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten