Laura Jane Grace verbrandt geboorteakte op podium

Against Me 900x600We zijn waarschijnlijk allemaal wel bekend met de recente toiletwet van North Carolina. Mensen moeten naar de WC’s gaan die hoort bij de gender op hun geboorteakte, wat dus betekent dat transgenders een groot probleem hebben. Vele artiesten hebben hun optredens in de staat afgezegd dankzij deze wet.

Against Me!’s frontvrouw Laura Jane Grace heeft juist op een hele andere manier geprotesteerd tegen deze wet. Tijdens het Against Me! concert van 15 mei in North Carolina heeft Laura Jane haar geboorteakte verbrand. Aangezien ze in een mannelijk lichaam is geboren, staat ze dus als man op haar geboorteakte. De wet in North Carolina raakt haar dus persoonlijk. De rituele verbranding kun je hieronder in een video van een fan bekijken.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten