Architects gitarist Tom Searle overleden

Architects 900x600Afgelopen nacht, op 20 augustus, is Architects gitarist Tom Searle op 28 jarige leeftijd overleden. Tom leed al een tijd aan kanker. In 2013 werd hij voor het eerst gediagnosticeerd met huidkanker, wat eerst onder controle leek te zijn.

Anderhalf jaar geleden bleek echter dat er meer operaties nodig waren om de kanker te bestrijden. Na een lang gevecht werd het Tom begin juni echter te veel en werd hij in het ziekenhuis opgenomen. Omdat hij toch aan de festivaltour mee wilde doen, ontsloeg hij zichzelf enkele dagen later uit het ziekenhuis om op Rock am Ring en Rock im Park op te treden. Dit waren de laatste twee optredens waar hij bij aanwezig was. Hierna werd hij in ernstige toestand in het ziekenhuis opgenomen om daar in een kunstmatige coma te worden gebracht.

Hoewel dokters zeiden dat hij hier zeer waarschijnlijk niet meer uit zou komen, werd hij vijf dagen later wakker en is hij samen met zijn tweelingbroer en Architects drummer Dan Searle terug naar Groot-Brittannië gereisd. Tot twee weken geleden leek het steeds beter met Tom te gaan, maar uiteindelijk sloeg het roer om en is hij zaterdagnacht aan de gevolgen van kanker overleden.

In een emotioneel statement dat op de Facebookpagina van de band is geplaatst zijn meer details en de persoonlijke ervaringen van Dan te lezen. Wij wensen Architects en de familie van Tom Searle sterkte toe na dit verlies. De band zal nog wel zijn Australische, Amerikaanse en Europese All Gods Have Abandoned Us tour afmaken. Voor deze tour komt de band op 18 oktober naar Nederland. De leden zijn er zelf echter nog niet over uit of de band hierna zal blijven bestaan. Het statement, met alle details, is hieronder te lezen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten