Real Friends cancelt Europese tour

Real Friends 300x200Meestal als een band een tour cancelt, is dit vanwege een fysieke ziekte of aandoening. Toch zijn er ook heel veel mentale aandoeningen die het leven en functioneren aardig zuur kunnen maken. Dit is helaas het geval voor Real Friends frontman Dan Lambton.

In een emotioneel statement op Facebook laat Dan weten dat hij, en daarmee dus ook de band, op het moment niet naar Europa kunnen komen. Tijdens deze tour zouden Real Friends, Knuckle Puck en With Confidence ook naar Nederland komen om op 4 december naar de Melkweg komen. Dit zal dus helaas niet doorgaan.

Statement

In het statement laat Dan weten dat hij al een lange tijd last heeft van anxiety en onnodige paranoia (sic) en dit een lange tijd probeerde te verdringen met behulp van alcohol en wiet. Tijdens de huidige tour in de Verenigde Staten is hij hiermee gestopt. Dit heeft hem naar eigen zeggen zijn ogen doen openen voor het daadwerkelijke probleem, waar zijn gebrek aan slaapritme een grote rol in speelt. Aangezien het touren in Europa hem een jetlag op zou leveren, wil Dan liever eerst goed voor zichzelf gaan zorgen en zijn leven weer op de rails krijgen.

De tickets voor het optreden blijven geldig. Er zal in de eerste helft van 2017 een nieuwe datum geprikt worden voor het optreden. Zodra dit bekend is, zal je hier bij ons meer over kunnen lezen. Voor nu wensen wij Dan Lambton en de rest van Real Friends het beste toe. Het volledige statement is hieronder te lezen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten