ALBUM REVIEW: Dangerkids – Blacklist_

In november kwam Dangerkids uit het niets met nieuwe muziek en kondigde hij een nieuwe plaat aan. Dit was, na drie jaar zonder nieuwe muziek, een aangename verrassing. Op vrijdag 27 januari was het dan eindelijk zover. De band bracht zijn nieuwe album, Blacklist_, uit. Dit is de opvolger van het debuutalbum Collapse. Ik heb hele hoge verwachtingen voor dit album en hoop dat de band ze waar kan maken.

Leren waarderen

Het album is anders dan Collapse en je moet het zeker een paar keer luisteren om je hier overheen te zetten. Blacklist_ is rustiger en laat een gevoeligere kant van de band zien. Dit is wennen als je alleen de hardere kant van de band kent, maar na een tijdje leer je het album waarderen.. Vooral de laatste track, Invincible Summer, laat de gevoelige kant van de band zien en sluit zo het album rustig af.

Vergelijking met Linkin Park

Met Collapse liet de band al merken dat het veel weg had van Linkin Park. Dit is met Blacklist_ wederom het geval, zo extreem zelfs dat dit in elke track wel terug te horen is. Dit hoeft niet negatief te zijn, alleen voelt het hier en daar geforceerd aan. Dit neemt echter niet weg dat het een geweldig album is.

Sterk album

Ondanks dat het album een stuk rustiger en gevoeliger is dan zijn voorganger is het sterk album. Vooral de singles brengen de hardere kant van Dangerkids naar voren en zorgen voor de afwisseling die het album nodig heeft. Daarnaast laat de band in meerdere tracks merken dat hij dankbaar is voor de support van de fans en iedereen die ooit aan de band heeft getwijfeld. Dit was al terug te horen in Things Could Be Different, maar ook in Crawl Your Way Out. Altijd fijn als een band laat merken dat hij dankbaar is voor de support.

Conclusie

Het duurde even voor ik het album kon waarderen en in kon zien hoe goed dit album is. Ik hoop echter dat de band zijn volgende album iets sneller uit brengt dan dit album. Daarnaast ben ik benieuwd hoe het nieuwe materiaal live klinkt en hoop ik dat de band snel naar ons landje komt.

Eindbeoordeling: 8.5/10
Releasedatum: 27 januari 2017
Label: Paid Vacation Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten