Top 5 muziekvideos week 38

Muziekvideo’s hebben tegenwoordig hun originele doel verloren, namelijk om mensen met interessante beelden/verhalen zich te laten interesseren voor de muziek van een artiest. Er zat vaak veel creativiteit in het maken van een muziekvideo en alleen de mooiste/grappigste/interessantste clips zag je terugkomen op TMF/MTV. Met het verdwijnen van deze twee grote kanalen is het vak muziekvideo’s te maken ook een stuk simpeler geworden. Het grootste aantal omvat weinig meer dan een band die zijn muziek op een wat specialere setting uitvoert en van vijf kanten wordt gefilmd. Om nou toch de pareltjes tussen de muziekvideo’s een plek te geven, hebben wij vanaf vandaag elke week een top 5 uitgebrachte muziekvideo’s van de week. Laten we snel beginnen!

1. Linkin Park – One More Light

De mooiste clip van de afgelopen week was zonder blikken of blozen Linkin Park’s One More Light video die tegelijkertijd een ode is aan overleden zanger Chester Bennington. De video is gevuld met allemaal clips van Chester tijdens zijn tijd in de band. Alles van het allereerste begin tot een van de laatste concerten is erin terug te vinden.

2. Cannibal Corpse – Code of the Slashers

Hou je van slasher horror? Hou je ook van metal? Nou, dan zit je gebakken met de nieuwe video van Cannibal Corpse. De video is voor het nummer Code of the Slashers. Deze zal te vinden zijn op het nieuwe album, Red Before Black, dat op 3 november uitkomt. Niet meteen de fles ketchup pakken om vrolijk mee te doen, maar gewoon lekker de nieuwe video kijken.

3. Broadside – I Love You, I Love You. It’s Disgusting

Ben je een liefhebber van zoetsappige, romantische video’s? Dan is Broadside’s video voor I Love You, I Love You. It’s Disgusting perfect voor jou. De track is afkomstig van het meest recente album Paradise en is geregisseerd door frontman Ollie Baxxter. Over de video zelf had hij het volgende te zeggen: “dit is een song voor romantici. Wanneer je verliefd bent, voel je jezelf compleet omringd met die warmte. Ik ben blij dat ik [met deze track] heb bijgedragen aan een zeer lange lijst met love songs.

4. Asking Alexandria – Into the Fire

Asking Alexandria is weer terug van weggeweest. Het uitstapje met Denis Shaforostov had niet zo uitgewerkt als gepland en Danny Worsnop lijkt nu definitief terug in de band. Met een surprise release van Into the Fire en de belofte op 15 december een album uit te brengen, was dit alles duidelijk bevestigd. Aan het begin van de video voor Into the Fire zien we dus ook “Continued…” staan. Het is nog niet bekend of hier het vervolg van de sound die Worsnop aan de band toevoegt mee wordt aangeduid, of dat we weer een trilogie aan muziekvideo’s krijgen die niet in chronologische volgorde wordt uitgebracht. Nog even geduldig wachten tot we meer muziek krijgen dus.

5. NEVRLANDS – Waking Up

Hoewel er nog niet veel duidelijk te maken is uit de clip van NEVRLANDS, ziet het er toch uit alsof er een heel interessant superhero/scifi concept uit kan komen. De band heeft nog geen album uitgebracht of aangekondigd, dus daar is het wachten op. Hopelijk komt de band snel met meer!

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten