Top 5 muziekvideos week 43

Het was de week voor Halloween en de eerste bands cashen al in op de spooky sfeer door een paar toepasselijke muziekvideo’s te maken. Zo heeft New Years Day een verkleedfeestje waarin ieder bandlid een andere schurk uit de DC universe is, laat GWAR zien dat de monsters in je kledingkast echt zijn (en gevaarlijk) en verbeeldt Then Comes Silence een minder bekend sprookje van de gebroeders Grimm. Als dat soort dingen je niet doen griezelen, heeft Puppy iets waar iedereen bang voor zou moeten zijn: een religieuze cult conversie video in al zijn amateuristische glorie. Veel kijkplezier!

5. Moonspell – In Tremor Dei & Then Comes Silence – Warm Like Blood

Nou moet ik zeggen dat het al lastig was om deze week een volledige top 5 te vullen met muziekvideo’s van  de afgelopen week, maar het heeft daarmee wel meteen een gedeelde vijfde plek. Moonspell en Then Comes Silence hebben de afgelopen week allebei een relatief simpele geanimeerde muziekvideo uitgebracht die zich allebei in het verleden afspelen. In Tremor Dei vertaalt en verbeeldt de aardbeving die in 1755 de Portugese hoofdstad Lissabon verwoestte. Het hele Moonspell album 1755, welke 27 oktober is uitgebracht via Napalm Records en onder andere In Tremor Dei bevat, is hieraan gewijd. De clip van Then Comes Silence‘s Warm Like Blood verbeeld geen waargebeurd verhaal, maar een sprookje van de gebroeders Grimm: De Rattenvanger van Hamelen. Hij lijkt weinig met de tekst van het nummer te maken te hebben, maar het is toch een mooi getekende verbeelding van het sprookje en deelt daarom de vijfde plaats op deze lijst.

Bekijk: Moonspell - In Tremor Dei
Bekijk: Then Comes Silence - Warm Like Blood

4. Avatar – A Statue of the King

Als je Louder Than Words een beetje volgt, dan weet je dat de meesten van ons van een goed concept houden. Daarom zijn we ook zo blij met Avatar, want die mannen weten hoe je een goed concept opbouwt! Het nieuwe album, Avatar Country, zal pas op 12 januari uitkomen, maar we worden al lekker gemaakt met eerste single A Statue of the King. Het is een theatrale video die het nieuwe concept goed opzet, de genoemde koning is niet de frontman (erg origineel dus!) en er zit genoeg humor in. Een goede combinatie die de vierde plek waardig is!

3. GWAR – I’ll Be Your Monster

GWAR zit het hele jaar lang goed in de Halloween sfeer, maar komt deze week alles uit de kast (letterlijk) om een Amerikaanse familie in zijn huis te terroriseren. Veel ketchu… ik bedoel, bloed en komedische gore zullen in de video terug te vinden zijn, dus als dat helemaal jouw ding is, waar wacht je dan nog op? Oh, misschien ben je bang dat je hierna niet meer durft te slapen. Wees gerust: de video heeft een goed einde, dus laat dat je vooral niet stoppen!

2. New Years Day – Gangsta

Ook New Years Day houdt van Halloween. Frontvrouw Ash Costello laat zien dat ze een geweldige Harley Quinn zou kunnen zijn en ook de rest van de band komt in de video voor als andere schurken uit het DC universe. De track zelf is een cover van Kehlani en stond op Punk Goes Pop Vol. 7, welke deze zomer is uitgekomen. We kunnen niks definitief zeggen, maar deze video is misschien wel beter dan Suicide Squad.

1. Puppy – Demons

Weet je, de grootste reden dat ik nooit de verleiding van een cult heb gevoeld, is omdat ze nooit een goede soundtrack hebben. Ik heb dit altijd wel gemist, want dat groepsgevoel van een cult vind je natuurlijk nergens anders. Gelukkig is Puppy daar om te helpen, met zijn nieuwe video voor Demons. Niet alleen is het een goede soundtrack, je krijgt ook een handige stappenlijst om je naar de hogere sferen te tillen. Nou, waar wacht je nog op? Voeg je bij de cult en kijk naar de beste video van de afgelopen week!

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie