Een donkere week voor de Nederlandse muziekwereld, de Grammy winnaars en meer

Er zijn veel nieuwe albums aangekondigd vorige week. Hierdoor is het makkelijk om te vergeten dat er ook nog ander nieuws is dan alleen maar nieuw materiaal. Geen zorgen, wij komen zoals gewoonlijk weer tot de redding, want hieronder vind je een overzicht van al het andere nieuws van de afgelopen week!

Grammy winnaars 2018

De complete lijst met winnaars van de 2018 Grammy’s is veel te lang om hier te plaatsen (en het merendeel is voor de meesten niet eens interessant), dus wat nu volgt is een overzichtje van alle alternatieve awards. De award voor Best Rock Performance is gegaan naar Leonard Cohen. Andere genomineerden hiervoor waren Chris CornellFoo FightersNothing More en KaleoMastodon heeft de Best Metal Performance gewonnen en hiermee August Burns RedBody CountMeshuggah en Code Orange verslagen. Run, van Foo Fighters,  heeft de prijs voor Best Rock Song in ontvangst mogen nemen. Hier waren ook Metallica‘s Atlas, Rise!, K.Flay‘s Blood in the CutNothing More‘s Go to War en Avenged Sevenfold‘s The Stage voor genomineerd. Als laatste heeft The War on Drugs met A Deeper Understanding de Grammy voor Best Rock Album gekregen. Mastodon‘s Emperor of SandMetallica‘s Hardwired… to Self-DestructNothing More‘s The Stories We Tell Ourselves en Queens of the Stone Age‘s Villains grepen net naast deze prijs. Als je de volledige lijst wilt zien, kun je dat via deze link doen.

Mike Shinoda over toekomst Linkin Park

Er is veel gespeculeerd over hoe de toekomst eruit ziet voor Linkin Park, maar er lijkt eindelijk wat duidelijkheid over te zijn. Vocalist Mike Shinoda heeft via Twitter laten weten dat de band wel verder wil gaan, maar dat dit nog wat tijd nodig zal hebben. Je kunt de Tweet hier vinden.

Alive Again kondigt einde aan

De Nederlandse poppunk band Alive Again heeft aangekondigd ermee te gaan stoppen. De band is wel van plan om met een flinke knal te eindigen: zo zal er volgende maand nog een nieuw nummer uitkomen en zal het laatste optreden op 16 februari zijn, op Veluwpop. Het volledige statement van de band vind je hier.

Pelgrim kondigt einde aan

Ook Pelgrim heeft laten weten te stoppen als band. Na een flink aantal jaren hard aan de weg getimmerd te hebben, is ervoor besloten dit hoofdstuk af te sluiten door de bandleden. Er is tot nu toe nog niks bekend over een afscheidshow, maar we kunnen altijd hopen dat die er komt om de band een passend afscheid te geven. Het statement van de band vind je hier.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie