Augmented Reality bij concerten en meer nieuws uit de muziekwereld

Je zou het soms niet denken, maar er gebeurt meer in de muziekwereld dan alleen nieuwe nummers en albums. Zo eens in de zoveel tijd verzamelen wij al dit nieuws voor je en krijg je het bij elkaar geserveerd, als een ietwat aparte maaltijdsalade. Hieronder kun je al het nieuws vinden dat niet in je oren kan tetteren!

The Devin Townsend Project op hiatus

Devin Townsend staat niet bekend als iemand die graag stilzit. Dit betekent dat hij altijd wel een projectje of een… twee…okay tien heeft lopen. Deze projecten kosten allemaal geld en tijd en om deze redenen heeft Townsend aangekondigd dat The Devin Townsend Project voor nu op hiatus zal gaan. Dit betekent niet dat Townsend geen nieuw materiaal uit zal brengen in de nabije toekomst: hij zegt zelf aan vier andere albums bezig te zijn, dus dat komt allemaal wel goed. Het Facebook bericht waarin dit alles bekend wordt gemaakt kun je hier vinden.

The Amity Affliction neemt afscheid van drummer

The Amity Affliction heeft bekend gemaakt dat de band verder zal gaan zonder drummer Ryan Burt. De band geeft aan dat de komende shows gewoon door zullen gaan en dat dit een moeilijke beslissing is geweest, maar dat dit de beste keuze was. In 2016 heeft Burt al een tijdje pauze van de band moeten nemen om aan zijn mentale gezondheid te werken, maar na zijn terugkomst bleek dat het tourleven gewoon niet te combineren was met een goede gezondheid voor Burt. De volledige verklaring van de band is hier te lezen.

Ten Second Songs covert Nirvana

Over naar iets vrolijker nieuws: Ten Second Songs‘ Anthony Vincent heeft weer een nieuwe cover online geplaatst! Ditmaal wordt Nirvana‘s Smells Like Teen Spirit in een nieuw jasje gestoken. Nou ja, één nieuw jasje… Zoals gewoonlijk zijn het er twintig. Zo kun je het iconische nummer in onder andere de stijl van Panic! at the DiscoAWOLnation en Post Malone horen. Welke is jouw favoriet? Ik zou hieronder een poll willen zetten, maar ik zet er toch maar gewoon de video onder. Geniet ervan!

Luister: Ten Second Songs - Smells Like Teen Spirit in 20 styles

(P.S. Er is ook inmiddels een vervolg uitgebracht, waarin Smells Like Teen Spirit in zijn geheel in de stijl van Evanescence is opgenomen. Die kun je hier vinden.)

Starset maakt AR app voor bij concerten

Sommige bands willen liever geen telefoons bij hun concerten, maar Starset pakt dingen, zoals gewoonlijk, een beetje anders aan. De band wil juist stimuleren dat het publiek zijn telefoon pakt door een speciale app aan te bieden, die tijdens concerten te gebruiken is. Het gaat hier om Augmented Reality – denk Pokémon Go, er wordt als het ware iets geprojecteerd op de werkelijkheid – die hierdoor iets extra’s aan de show toe zal voegen. De app kun je via deze link vinden en hopelijk is deze ook te gebruiken tijdens de Nederlandse show op 5 april!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie