Eerste naam Pukkelpop, Seether terug naar Nederland, jubileum Eindhoven Metal Meeting en meer concertnieuws

Er wordt zelden zo’n goede mix aan genres aangekondigd als deze week. We maken een kort uitstapje buiten de alternatieve scene voor Pukkelpop, maar knallen daarna weer hard terug met black metal in Brabant, poppunk in Brabant en… okay, de rest van Nederland krijgt ook wel wat liefde. In ieder geval: voor ieder wat wils, check snel waar je deze week je geld aan wilt uitgeven!

Pukkelpop kondigt eerste headliner aan

Meestal komt Pukkelpop opeens met een flinke waslijst aan aankondigingen, zodra het festival eenmaal begint met de line-up bekend maken. Dit jaar gaat het iets anders: de eerste headliner is gewoon zomaar aangekondigd! Kendrick Lamar zal zeker weten te zien zijn op het Belgische festival. Er wordt meteen beloofd dat er binnenkort meer namen komen, dus het wachten kan weer beginnen. Voor meer informatie over Pukkelpop klik je hier.

Nieuwe namen Slam Dunk Festival

Vorige week had Slam Dunk Festival nog een aantal namen bekendgemaakt en deze week gaat het festival daar gewoon mee verder! Deze keer is de volledige line-up van de Rock Sound Breakout Stage aangekondigd, wat de beste nieuwe bands zijn die het festival kon strikken. Deze bands zijn als volgt: Palaye RoyaleChapelDream StateGrayscaleHolding AbsenceMilestonesSleep On ItStand Atlantic en The Faim. De rest van de line-up en natuurlijk alle andere informatie kun je hier vinden.

Eindhoven Metal Meeting kondigt eerste namen aan

Eindhoven Metal Meeting viert dit jaar zijn tiende verjaardag en begint zijn jubileumsjaar goed! Er zijn in drie dagen al drie bands aangekondigd en dit zullen er alleen maar meer worden. Voor nu zijn de aangekondigde bands NecrophobicDarvaza en Triptykon. De data die je vrij moet houden voor deze flinke bak zware metalen zijn 14 en 15 december, dus vraag alvast vrij voor de week eromheen. Je weet dat je hiervan flink bij gaat moeten komen. Voor meer informatie over het festival klik je hier.

Seether naar TivoliVredenburg

Afgelopen jaar was Seether nog voor drie shows in Nederland en dat beviel blijkbaar heel goed, want dit jaar komt de band gewoon weer terug! Ditmaal voor iets minder shows, maar dat mag de pret niet bederven. Op 15 mei staat de band in TivoliVredenburg, dus het is in ieder geval lekker centraal! Tickets kosten €25,75 en gaan 2 maart om 10 uur ’s ochtends in de voorverkoop. Wie het voorprogramma zal verzorgen is nog niet bekend, maar je kunt wel alle andere info hier vinden.

Marduk naar 013

Wil je een avond naar metal luisteren die net zo zwart is als je ziel? Dan zit je op 26 mei helemaal goed bij 013, want daar is een pikzwarte show aangekondigd. Marduk zal op die avond neerstrijken in de Tilburgse zaal en de band neemt niet de minste voorprogramma’s mee: Ragnarok en Infernal War zullen de show openen. Tickets hiervoor gaan op 3 maart om 10 uur ’s ochtends in de voorverkoop en kosten €20,10. Voor meer informatie klik je hier.

Thrice naar Melkweg

Vorige week was een goede week voor terugkerende bands, maar ook deze week komen er gewoon bands terug! Thrice is een flinke tijd uit elkaar geweest, maar is nu weer helemaal terug. Hier hoort natuurlijk ook een tour bij en daarbij wordt Nederland niet overgeslagen: op 17 juni zal de band in de Melkweg staan. Tickets hiervoor kosten €22,70 exclusief lidmaatschap en kun je via deze link halen.

Trash Boat naar Dynamo

Dynamo is goed op dreef met de poppunk de laatste tijd! De komende maand staan er al een paar lekkere bands in de zaal en het houdt maar niet op. Op 23 mei zal Trash Boat, samen met Broadside, de Basement op zijn kop zetten. Er zal nog een band bijkomen, maar wie dat is, houdt Dynamo nog even geheim. Tickets hiervoor kosten €14,00 en gaan 2 maart om 10 uur ’s ochtends in de voorverkoop. Voor meer informatie klik je hier.

Avatar verplaatst naar andere zaal TivoliVredenburg

De Koning van Avatar Country zal, samen met zijn band Avatar, op 13 maart aanwezig zijn in TivoliVredenburg. Dit heuglijke moment was eigenlijk gepland in de Grote Zaal, maar zijn lakei heeft laten weten dat er toch zal worden uitgeweken naar de Ronda zaal, om Zijn Koninklijke show beter uit te laten komen. Mocht je hier nog geen toegangsbewijs voor hebben geregeld, dan kan dat via deze link.

Babymetal naar TivoliVredenburg

Hou jij toevallig van zowel J-pop als metal? Dan is de kans klein dat ik je met de volgende aankondiging niet blij maak, want Babymetal komt naar Nederland! Op 5 juni zal de band TivoliVredenburg eens even flink op zijn kop zetten. Tickets gaan vanaf vrijdag 2 maart om 10 uur ’s ochtends in de verkoop via deze link en gaan over de digitale toonbank voor €33,00 inclusief servicekosten.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie