Nieuwe albums voor In Hearts Wake en blessthefall, tracks van CHVRCHES, Traitors en meer

Het einde van de week begint er weer aan te komen en je weet wat dat betekent. Dat we weer snel aan een nieuwe mogen beginnen! Oh ja, en natuurlijk ook dat we je een overzicht geven van al het nieuwe materiaal dat de afgelopen week is uitgebracht. Ook wel belangrijk, lijkt me zo. Deze week weinig albumaankondigingen, maar des te meer nieuwe nummers!

In Hearts Wake releaset surprise EP

Weet je wat leuker is dan een flinke tijd hype opbouwen voor een release? Een nieuw schijfje vanuit het niets uitbrengen, natuurlijk! Dat is precies wat In Hearts Wake heeft gedaan met zijn nieuwe EP, Ark Prevails. Nou ja, helemaal vanuit het niets is het niet – blijkbaar had de band in het boekje bij het vorige schijfje, Ark, de datum 2 februari 2018 al verstopt. Nu weten we dus eindelijk waar dat voor is (en dat het er is, als je het niet had ontcijferd) en kunnen we van drie akoestische nummers en een nieuw instrumentaal nummer genieten.

Blessthefall kondigt album aan, releaset eerste single

Blessthefall heeft duidelijk het goede voornemen dat 2018 zijn jaar gaat worden. Na eerst te hebben aangekondigd dat de band een nieuw label heeft gevonden, is er nu ook een nieuw schijfje aangekondigd. Dit album zal Hard Feelings heten en op 23 maart uitkomen. De tracklist en coverart is meteen bekend gemaakt en kun je hieronder vinden. Wat je ook meteen daar kunt vinden, is de eerste single van het schijfje, Melodramatic geheten.

Nieuwe single, tracklist en coverart blessthefall

Alesana brengt nieuw nummer uit over Annabel

Op 30 maart zal Alesana The Lost Chapters EP uitbrengen. Hier staan natuurlijk een aantal nummers op en nu is er weer eentje uitgebracht. Deze gaat onder de naam Madeline, die in het verhaal van Annabel past. De track hoort bij het Confessions album, dus als je moeite hebt om deze in het verhaal te plaatsen, is dat hopelijk nu iets makkelijker. Je kunt het allemaal hieronder horen!

Luister: Alesana - Madeline

CHVRCHES releaset track

Het is al een tijdje geleden sinds we nieuw materiaal van CHVRCHES hebben gehoord, maar daar is nu verandering in gekomen. De dame en heren hebben de track Get Out uitgebracht en het lijkt er sterk op dat we later dit jaar een nieuw album kunnen verwachten. Het is nog onbekend wanneer deze komt, hopelijk is Get Out tot die tijd genoeg om je dagen van een leuke soundtrack te voorzien.

Luister: CHVRCHES - Get Out

Too Close to Touch brengt Burn uit

De heren van Too Close to Touch hebben een nieuw nummer uitgebracht. Dat is een beetje een droge intro eigenlijk, die moet ik ver van het nummer houden… Straks vliegt hij nog in de brand! Okay, flauwe grappen en droge intro’s daar gelaten, Too Close to Touch heeft het nummer Burn uitgebracht, je kunt hem hieronder beluisteren.

Luister: Too Close to Touch - Burn

Senses Fail releaset nummer

Over twee weken zal het nieuwe Senses Fail album uitkomen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we nog tot die tijd moeten wachten op nieuw materiaal. Er is namelijk weer een nummer van dit schijfje uitgebracht, die de naam New Jersey Makes, the World Takes heeft gekregen. Op 16 februari zal de rest van de tracks volgen, die onder de verzamelnaam If There Is Light, It Will Find You te vinden zal zijn.

Luister: Senses Fail - New Jersey Makes, The World Takes

From Ashes to New releaset Crazy

Ook From Ashes to New zal binnenkort met een nieuw album komen, al is dat nog wel iets langer wachten dan de meeste bands in dit overzicht. The Future zal op 20 april je oren komen verblijden. Als je alvast een voorproefje wilt hebben, zit je hier goed: het nummer Crazy is alvast uitgebracht. Er zit hier ook meteen een lyric video bij, dus de liefhebbers kunnen meteen hard meeschreeuwen.

Luister: From Ashes to New - Crazy

Traitors brengt track uit

Het lijkt wel een trend in dit overzicht: Traitors zal binnenkort ook al een schijfje uitbrengen. Over twee weken (16 februari dus) zal Anger Issues uit worden gebracht. Omdat het natuurlijk niet gezond is om al je woede er in een keer uit te gooien, kun je nu alvast naar de track R.I.P. luisteren. Deze vind je, zoals altijd, hieronder.

Luister: Traitors - R.I.P.

Thundermother releaset nummer

16 februari lijkt een populaire datum te zijn voor nieuwe albums, maar ook de week erna, 23 februari, zal niet zonder nieuw materiaal zitten. Thundermother zal dan zijn self-titled schijfje uitbrengen. Om je alvast lekker te maken heeft de band nu een ballad uitgebracht, genaamd Fire in the Rain. Je kunt hem hieronder beluisteren.

Luister: Thundermother - Fire in the Rain
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie