Top 5 muziekvideo’s week 7

Met al het nieuwe materiaal dat de afgelopen weken uitkomt, is er natuurlijk ook flink wat nieuw videomateriaal om te bekijken! Soms, heel soms, zijn al die nieuwe muziekvideo’s zelfs pareltjes, die we voor een Oscar zouden nomineren als het kon. Helaas kan dat niet, maar gelukkig is er toch iets wat in de buurt komt: de top 5 muziekvideo’s!

5. Waterparks – Not Warriors/Crybaby

De heren van Waterparks zijn wel vaker in deze lijst terug te vinden. Op de een of andere manier is er iets met hun videos… Nou ja, je kunt in ieder geval zeggen dat ze altijd uniek zijn. Zo ook deze, want er wordt een auto in vernield, frontman Awsten Knight neemt te veel pillen, er verschijnt een hand uit een kussen en nog veel meer. Klinkt dit al vaag genoeg? Gefeliciteerd, je bent nu klaar om de video te kijken. Als jij weet wat alles precies betekent, dan hoor ik het graag!

4. nothing,nowhere. – ruiner

Plot twists zijn meestal voorbehouden aan de filmindustrie. Er wordt ineens iets gezegd waardoor je hele idee van het verhaal op zijn kop wordt gezet. nothing,nowhere. laat in de nieuwe video voor Ruiner even zien dat je niet per se anderhalf uur nodig hebt voor een flinke twist, maar dat het ook gewoon in vier minuten kan. De video volgt een oudere man die van alles aan het filmen is, maar je weet pas aan het eind wat het allemaal precies betekent en wat de oudere man voorstelt. Ik zal niet veel verklappen, kijk hem nou maar gewoon.

3. Muse – Thought Contagion

Heb je je ooit afgevraagd hoe Michael Jackson‘s Thriller eruit zou zien zonder weerwolven, maar met Muse? Kijk dan niet verder dan het nieuwste Muse nummer, Thought Contagion. Het is een goed gevulde video met flink wat cyberpunk invloeden en zelfs iets dat lijkt op vampiers, dus als je van verrotte toekomsten houdt met een goede soundtrack en wat neon kleurtjes, zit je gebakken bij deze video.

2. RUMAHOY – Quest for Heritage

Droom jij er ook weleens van om een piraat te zijn? Jammer genoeg mag je niet zomaar alles laten vallen en een schip kapen, want dat schijnt illegaal te zijn of zo. Met alle piratenmetal in de wereld is het gemis al een klein beetje beter te maken, maar RUMAHOY neemt het nog een stukje verder door de video voor Quest for Heritage. De video is gemaakt in de vorm van een videospel, met lekker veel nepbloed, wapens, rum en natuurlijk een vrouw om te redden. Het is net of je het zelf doet, dus pak je ooglapje en kijk snel deze video!

1. Counterparts – You’re Not You Anymore

Deze week heeft een overvloed aan diepe video’s gegeven en Counterparts is hierop geen uitzondering. Deze video heeft wel iets weg van The Matrix en drugs-gerelateerde films. We volgen een man die wanhopig ontsnapt in de pillen, wat natuurlijk verkeerd gaat. Je kunt het al van verre zien aankomen, maar het is allemaal heel mooi gefilmd en je ziet het verhaal ook echt opbouwen, waardoor je mee gaat leven met het hoofdpersonage. Omdat deze video eigenlijk gewoon alles heeft en stiekem een muziek Oscar verdient (video Grammy?), staat hij deze week op nummer 1.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie