Terugblik: Architects’ 2016

Het is weer december en dat betekent feestdagen! Daarentegen betekent het ook dat het jaar bijna af is gelopen, wat de beste tijd is om terug te kijken op 2016. Sommige bands hebben een bewogen jaar gehad en daar besteden wij graag wat extra aandacht aan. Na twenty one pilots en Avenged Sevenfold is vandaag de beurt aan metalcore band Architects.

Het jaar begon goed voor de band. Op 6 maart releasete de band A Match Made in Heaven, de eerste track voor het album All Our Gods Have Abandoned Us. Dit album werd met het uitbrengen van het nummer aangekondigd voor 27 mei. Vervolgens kwam 23 maart de aankondiging dat de band 27 mei ook een release show zou spelen met support van Counting Days, echter door een populariteit en een fout van het ticket systeem (wat meer tickets verkocht dan had moeten kunnen) moest de band een tweede show toevoegen op 28 mei. Op 11 april liet de band de single Gone With the Wind aan de wereld horen, en op 20 mei volgde Downfall. Op 20 mei kondigde de band ook een tour aan door Engeland en Europa voor in november. Tourdata voor Amerika in de zomer zouden volgen. In juni heeft de band echter wat festivals af moeten zeggen omdat het slecht ging met gitarist en songwriter Tom Searle.

Op 20 augustus was er echter een omslag in het Architects jaar. Tom Searle, tweelingbroer van drummer Dan Searle, overleed aan huidkanker na er drie jaar mee te hebben geleefd, iets waar tot op dit moment het publiek nog niks vanaf wist. Op de band’s facebook liet Dan echter weten dat de bands tours door AustraliĆ«, Engeland en Europa door zouden gaan. Sean Delander van Thy Art is Murder zou Tom’s plek overnemen op de Australische tour en Josh Middleton van Sylosis deed dit voor de Engelse en Europese data. Ook schreef Dan dat de band verder wilde, maar deze zou geen muziek meer uitbrengen waar Tom niet trots op zou zijn geweest. Of de band dit zou halen is iets wat alleen de toekomst ons kan leren.

18 oktober was de band samen met Stick to Your Guns en Bury Tomorrow in de Melkweg te zien. De band had een vlag bij zich met het logo van het nieuwe album met daarin het hoofd van Tom en eronder de tekst Be mindful of death. Het trieste, maar toch echt benodigde praatje over Tom bleef uit tot in de toegift. Tijdens dit verhaal is zowel de band als een flink aantal fans te betrappen op het wegpieken van een traantje. Hierna werd het nummer Gone With the Wind opgedragen aan Tom, om hiermee een avond om nooit te vergeten af te sluiten. De hele review kun je hier vinden.

Wat we van de band mogen verwachten in 2017 is nog onduidelijk. In ieder geval heeft de band een tour door Amerika aangekondigd en zal hij op meerdere festivals te vinden zijn deze zomer, dus kansen om hem live te zien zijn er in ieder geval nog genoeg. Of we ooit nieuwe muziek van de band gaan zien blijft echter onduidelijk.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten