ALBUM REVIEW: Spoil Engine – Stormsleeper

bracht in 2015 de EP Stormsleeper uit en 5 mei volgt de full-length versie van het schijfje. De zes nummers die op de EP te beluisteren waren zullen terugkeren op het album, maar Stormsleeper zal ook vier nieuwe nummers met zich meebrengen, voor nog meer luisterplezier. De Belgische band heeft de EP na het recruteren van zangeres Iris Goessens gemaakt en lijkt nu klaar te zijn om zich weer met een volledig album te presenteren.

In your face!

Het album zit vol met keiharde nummers die, als je je speakers hard genoeg zet, je hoofd van je lichaam af zullen blazen. Gelukkig is dit alleen maar figuurlijk, want dit is echt een album dat je hard en met trots wil afspelen. Zo hard, dat je buren ook mee kunnen genieten, want dat is dit album waard. Op het moment dat je de CD afspeelt start je met de heerlijke intro van Disconnect, een verschrikkelijk sterk nummer. Het gevaar hiervan is een beetje dat de je de lat hoog legt voor je opvolgende nummers, maar dit gaat gelukkig goed. Van heerlijk zware tracks als Hollow Crown tot een wat rustiger nummer als Singing Sirens, bijna ieder nummer weet het niveau hoog te houden. Alleen The Verdict valt me een beetje tegen, het nummer is naar mijn mening een beetje aan de eentonige kant.

 Zang en screams

Een van de beste redenen voor mij om dit album opnieuw te luisteren is de goede afwisseling van zang en screams, die vooral in nummers als Stormsleeper en Weightless goed naar voren komt. Dit gaat de band goed af, zonder hierbij enige aggresiviteit en hardheid verliezen. Gelukkig zijn screams en zang niet het enige waar de band in afwisselt, ook qua opbouw van de nummers lijkt de band hier en daar wat af te wisselen. Zo is Black Sails een heerlijk, wat rustiger nummer met geweldige opbouw.

Beoordeling

Stormsleeper is echt een prachtig album, met goede afwisseling in zowel de opbouw van nummers als afwisseling tussen zang en screams. Als je fan bent van bands als bijvoorbeeld Arch Enemy, The Charm the Fury  of The Antagonist kan ik je dit album zeker aanraden.

Score: 8,5/10
Releasedatum: 5 mei 2017
Label: Nuclear Blast Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten