Nieuwe albumaankondigingen van Skindred, Three Days Grace, Dimmu Borgir en veel meer

Rondom de feestdagen droogt de stroom nieuws altijd een beetje op, wat wel begrijpelijk is. De meeste mensen zijn toch ergens anders mee bezig en de soundtrack voor deze dagen is al bepaald (Top2000, amirite?). Gelukkig komen we nu weer in de beste tijd van het jaar, waarin er volop nieuw materiaal wordt uitgebracht en aangekondigd. Lees dus snel verder, want er is een grote kans dat je deze week echt wat hebt gemist!

Mike Shinoda releaset EP

Begin deze week kondigde Mike Shinoda (Linkin ParkFort Minor) aan dat er snel nieuw materiaal uitgebracht zou worden. Enkele dagen later bleek dat het ging om een EP, Post Traumatic, met drie nummers aan solo-materiaal. In de bijbehorende statement legt Shinoda uit dat deze nummers zijn geschreven naar aanleiding van het rouwproces van Chester Bennington, die afgelopen juli is overleden. Deze statement kun je hier lezen, de EP (en de bijbehorende visuals) kun je hieronder vinden.

Visuals bij Mike Shinoda's Post Traumatic

Skindred kondigt album aan

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat we een nieuw schijfje van Skindred mochten horen. Tijd voor een nieuwe, dus, en daar hoeven we niet lang meer op te wachten! De band heeft aangekondigd dat op 27 april het schijfje Big Tings uit zal komen. Daarvoor zal nog een single komen, MachineSkindred zelf heeft gezegd dat de single komt voor de UK tour begint, maar aangezien die pas in april begint, is het onduidelijk wanneer we echt een voorproefje kunnen verwachten.

Dimmu Borgir kondigt schijfje aan

Als je dacht dat het al lang wachten was tussen de albums van Skindred, dan wil je dit stuk helemaal niet lezen. Het meest recente album van Dimmu Borgir viert dit jaar maar liefst zijn achtste verjaardag en zal in mei pas niet meer de jongste telg van de familie zijn. Jazeker, de black metallers van Dimmu Borgir zullen op 4 mei het schijfje Eonian uitbrengen. Ook hier zullen we ongetwijfeld van tevoren voorproefjes krijgen, maar die zien we vanzelf wel verschijnen.

Milestones kondigt debuutalbum aan, releaset single

Na al die bands die je nog even laten wachten op het nieuwe materiaal is er eindelijk eentje die het al meteen laat horen! Milestones zal op 23 februari zijn debuutalbum uitbrengen, die de naam Red Lights heeft gekregen. Nee, die hoef je natuurlijk niet aan te hebben als je het album luistert, niet zo paranoïde zijn. Oh, dat is een leuke overgang naar de eerder genoemde single, die heet namelijk Paranoid! Je kunt hem hieronder beluisteren.

Luister: Milestones - Paranoid

Jonathan Davis brengt nummer uit, kondigt solo-album aan

We kennen Jonathan Davis natuurlijk van KoRn, maar binnenkort zullen we hem van veel meer kennen! Davis heeft bekend gemaakt dat hij een solo-album uit zal brengen, waar hij al sinds 2007 mee bezig is. Wanneer het schijfje uitkomt of hoe het zal heten is nog onbekend, maar de eerste single is al uitgebracht. Deze heet What It Is en kun je hieronder vinden.

Luister: Jonathan Davis - What It Is

Three Days Grace kondigt album aan, releaset eerste single

Pff, begin maar vast te sparen voor alle albums die dit jaar uitkomen… Oh ja, dat doen we allemaal via Spotify tegenwoordig, laat maar. Ga dan alvast je oren trainen, want ook Three Days Grace zal dit jaar met een nieuw schijfje komen. Dit nieuwe album zal de naam Outsider dragen en komt op 9 maart al uit. Eerste single The Mountain is meteen uitgebracht en kun je hieronder luisteren.

Luister: Three Days Grace - The Outsider

Breaking Benjamin releaset nummer

Ook Breaking Benjamin komt met een nieuw album… Wacht, dat wisten we al. Wanneer Ember nou precies uitkomt, is nog steeds onbekend. De eerste single, Red Cold River, is ook al een tijdje te beluisteren. Daar kunnen we nu een tweede nummer aan toevoegen, want Feed the Wolf is nu online te vinden. Hopelijk komt de rest van de info over het nieuwe schijfje, of misschien zelfs meer tracks, snel!

Luister: Breaking Benjamin - Feed the Wolf

CrazyEightyEight voegt Patty Walters bij band, releaset nummer

CrazyEightyEight ken je misschien als die cover-band van YouTuber Jarrod Alonge en Lauren Babic, maar de band kan heel wat meer! Om dit te bewijzen heeft de band een Kickstarter opgezet voor het debuutalbum en meteen een nummer uitgebracht, Shinebox geheten. In de video voor deze track zie je nog een bekend gezicht: Patty Walters (As It Is) heeft zich bij de band gevoegd! Ben je benieuwd hoe dit allemaal klinkt? Dat kun je hieronder vinden.

Luister: CrazyEightyEight - Shinebox

The Overslept brengt track uit

Heb je Stolen Car inmiddels helemaal grijs gedraaid? Wil je nieuwe muziek van Nederlands eigen The Overslept? Dan heb je geluk, want er is echt een nieuwe track van de heren uitgebracht! Het nummer gaat onder de naam Save Our Souls en zal ongetwijfeld zijn plekje op de Nederlandse radio kunnen vinden. Je kunt hem zelf hieronder beluisteren, dan hoef je niet te wachten tot hij wordt gedraaid.

Luister: The Overslept - Save Our Souls

Jason Waterfalls releaset nummer

Er is meer nieuws van eigen bodem deze week, want ook Jason Waterfalls heeft nieuw materiaal uitgebracht! De heren hebben de track Promises uitgebracht. We wachten nog steeds op een debuutalbum van de band, maar als er op dit tempo wordt doorgegaan met nieuw materiaal uitbrengen is het ook geen probleem!

Luister: Jason Waterfalls - Promises
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie