DISCOVER: Thornhill

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Thornhill?

Ik zal Thornhill even voorstellen: het is een Australische metalcore band bestaande uit vijf heren. De band komt uit Melbourne en is bezig aan zijn tweede EP. De band mag ondertussen al serieus genomen worden, want hij heeft het podium al gedeeld met bands als ArchitectsHellions en Northlane.

Hoe klinkt het?

De sound van de band valt onder het genre metalcore en is het best te vergelijken met bands zoals Northlane. Natuurlijk zijn er meer bands waar je de band mee kan vergelijken, maar de overeenkomsten met Northlane zijn het duidelijkste. Dit is in vrijwel iedere track goed terug te horen.

Wat kan ik verwachten?

Wat kan je van de band verwachten?  Oh boy, je kan de komende tijd veel van de band verwachten. Zoals ik eerder al zei is hij bezig met zijn tweede EP. Dit plaatje gaat Butterfly heten en zal op 16 februari uitkomen. Daarnaast heeft de band recent een contract getekend bij het label UNFD, dus een tour en meer nieuwe muziek zit er natuurlijk ook in.

Wat moet ik echt luisteren?

Om de band echt te leren kennen raad ik je aan 13 te luisteren. Dit is de debuut EP van de heren en is hier te beluisteren. Daarnaast raad ik je aan om naar het onderstaande nummer te luisteren. Het nummer heet Reptile en zal te vinden zijn op de nieuwe EP van Thornhill.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie