Help, mijn band is te bekend!

Help Mijn Band is te Bekend 300x200Het lijkt erop dat de scene weer bezig is aan een nieuwe revival. Hierdoor worden bands bekender en zijn sommigen druk bezig met doorbreken in de mainstream. Het is natuurlijk leuker als je je liefde kan delen met anderen, maar wat nou als je favoriete band ineens wordt bedolven onder de tieners met hartjes in hun ogen? Hieronder vind je wat handige tips voor als je band te bekend wordt.

Weiger naar concerten te gaan.

Als de rij twee uur voor de show begint al om het gebouw heenslingert, weet je dat je band te veel fans heeft. 90% van dit publiek zal uit tieners bestaan die net vorige maand voor het eerst van de band hebben gehoord en he-le-maal verliefd zijn. Jij staat hier ver boven en besides, je hebt de tijd van om twaalf uur in de rij staan al wel gehad. (Bij het vorige concert, toen het nog niet uitverkocht.)

Vertel mensen dat je de band eerder kende

Je kan nog wel net een bandshirt aan van je favoriete band, maar als iemand ernaar vraagt, laat duidelijk merken dat je al langer fan bent. Natuurlijk herinner jij je nog dat het eerste album uitkwam, toen luisterde je er ook al naar. Wat de band nu doet is een slap aftreksel van hoe het eerst was en dat komt allemaal omdat ze geld willen. Sellouts.

Volg de kudde niet

Stel nou, het nieuwe album wordt goed ontvangen en je favoriete band krijgt er miljoenen fans bij. Het spreekt uiteraard voor zich dat het nieuwe materiaal stom is en te mainstream voor iemand met een uitgekiende smaak als jij. Nee, jij houdt meer van de obscure b-side die alleen in Japan is uitgebracht en als iemand het nieuwe album toch goed vindt, hebben ze gewoon geen smaak.

Praat niet met de nieuwe fangirls

Dankzij de fans is jouw band nu verpest voor je hele leven, waarom zou je met ze omgaan? Ze zijn anders dan jou, niet zo hip, niet zo rebels en ze hebben zeker weten nog niet hun strepen verdient in de scene. Zoek vooral de andere die-hard fans van het eerste uur op die ook niets van de nieuwe richting moeten hebben.

Mocht je favoriete band populair worden en je bent hier niet erg blij mee, dan is dit stappenplan een geweldige manier om toch een beetje met de muziek bezig te kunnen blijven. En misschien wel het belangrijkste: zo hebben de echte fans geen last van je. Want serieus, wie wordt er nu boos als je band het goed doet?

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten