Vijf dingen die elke fangirl herkent

Jenna, Tay en Lynn 300x200Elk jaar komt hij weer langs: Internationale Vrouwendag. Onze coolheid is alleen niet in een simpele dag samen te vatten, want wij dames zijn altijd gewoon de beste. Deze dag is alleen wel heel hard nodig, omdat niet iedereen dit onder ogen kan zien en we dus ook vaak vergeten worden. Om even wat aandacht te geven aan problemen waar elke vrouwelijke fan tegen aanloopt, heb ik ze hieronder in een handig overzichtje gezet. Mis ik er nog een paar? Laat het me vooral weten in de reacties!

1. Wil ik een bandshirt aan of iets vrouwelijks?

Het is tegenwoordig wel een stuk beter met de girl merch, dat is zeker. Alsnog is het zo dat je negen van de tien keer, zodra je je naar voren hebt geworsteld bij de merch, een mannenshirt moet kopen. Geen probleem natuurlijk, maar soms heb je zin om je even vrouwelijk te voelen en dat gaat nu eenmaal niet als je bijna drie keer in een shirt past.

2. Waarom kan ik die noot niet halen?

Het is geen feit, maar wel vaak te horen: vrouwen zingen vaak iets hoger. Kijk naar de zangeressen in de gothic metal, bijvoorbeeld Tarja Turunen en Sharon den Adel , en naar de alom bekende Kellin Quinn en Vic Fuentes. Mannen die hoog zingen worden vaak ook afgestempeld als ‘vrouwelijk’ en dat is nog meer een reden dat we van dit stereotype af moeten. Ten eerste omdat we zelf geen noten hebben (die, wanneer juist behandeld, een man hoog kunnen laten zingen) en ten tweede omdat het alleen maar onhandig is als je je wijnglas kapot zingt.

3. Ben ik zo’n fangirl?

Ik heb er een gruwelijke hekel aan als fangirls als ‘bakvissen’ worden omschreven. De meesten van ons, zo niet het absolute merendeel, heeft hier niets mee te maken en zelfs al is het echt zo’n geval, dan nog zijn er betere termen. Omdat fangirls een best wel negatieve reputatie hebben, zul jij ook vast wel eens jezelf hebben afgekapt omdat je bang was dat je zo’n fangirl was op dat moment. Laat het eruit, meiden! Je ontkomt niet aan de reputatie, dus heb gewoon plezier.

4. Moet ik wel alleen naar die show gaan?

Even een serieus stukje tussen de gekkigheid door. Er zijn veel te veel verhalen over vrouwen die ongevraagd betast werden bij shows, die tijdens het crowdsurfen geknepen zijn, of die zijn misbruikt op wat voor manier dan ook. Het is niet altijd even veilig bij een concert, festival, of waar dan ook. Ikzelf heb hier gelukkig weinig ervaring mee, maar het is begrijpelijk dat je het soms niet wilt riskeren. Ik zou zeggen, ga toch. Als er iets gebeurd, doe aangifte, ga naar beveiliging, mep de neus van de lastigvaller zijn hoofd in. Sluit je aan bij een groepje meiden als het je beter doet voelen. Als je toch gaat, dan heb jij gewonnen en zij niet.

5. Waarom zitten er zoveel mannen in de bands die ik leuk vind?

Je denkt hier waarschijnlijk niet over na tot je erop wordt gewezen. Aan mijn muur hangen ook vooral posters van mannen, waar ik niet eens op lette tot ik me er meer in ging verdiepen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook genoeg bands met vrouwen erin: zie PVRISHalestormNightwishThe Summer SetSkillet, Milk TeethSleeping With… okay ik hou wel op over Kellin. Als je er zelf naar weinig tot geen luistert, is het zeker aan te raden dit wel te doen. In elk genre zitten er genoeg vrouwen en ze verdienen je aandacht, want ze doen het steengoed. Wie weet, misschien vind je op deze manier wel je nieuwe idool, of je nieuwe favoriete band. Meer bands is meer beter!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten