Exotype beschuldigt Rise Records van saboteren carrière

Exotype 900x600In 2014 heeft Exotype getekend bij Rise Records. De band bracht meteen het nummer Nanovirus uit en is op tour geweest met The Amity Affliction. Hierna is het erg stil geworden rondom de band en zelfs het debuutalbum is bijna niet gehyped geweest.

Gisteren bracht de band een video uit voor het nummer Stand Up. Deze video is opgedragen aan de slachtoffers van de schietpartij in Orlando. De video is in premiere gegaan bij Alternative Press, maar Rise Records heeft de video zelf niet gedeeld en hierna heeft Exotype een statement geplaatst over het platenlabel.

In het berichtje vertelt de band onder andere over de eerder genoemde tour. Het debuutalbum van de band zou tijdens deze tour uitkomen, maar de band had geen exemplaren om te verkopen. Hierdoor zijn redelijk wat sales misgelopen, waarna Rise Records de band liet vallen omdat het debuutalbum niet goed verkocht.

Tijdens de tour zelf schijnt de band het bevel te hebben gekregen om de tour manager te dumpen. Dit moest zo snel mogelijk langs de kant van de weg gebeuren, zegt de band. Na wat navragen bleek dat het label ooit problemen had gehad met de manager in kwestie, waardoor er kwaad bloed was gekomen.

De band belooft in het berichtje dat er binnenkort nieuwe muziek zal komen en dat hij zich niet zal laten stoppen. Rise Records heeft nog niks laten weten over deze zaak, maar als het label dit alsnog doet, kun je het uiteraard hier vinden. Het berichtje van de band kun je via deze link lezen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten