LIVE REVIEW: Machine Gun Kelly in Melkweg

Machine Gun Kelly 300x200Het is bijna een jaar geleden dat Machine Gun Kelly in Nederland stond. De rapper deed in november vorig jaar ons landje voor de laatste keer aan, toen was hij te zien in Utrecht. Ditmaal staat de rapper in de Amsterdamse Melkweg. Het is 24 augustus en ik ben namens Louder Than Words afgereisd naar Amsterdam voor deze show.

De show wordt geopend door Lil MG. Ondanks dat het niet mijn muziek is, weet hij het publiek en mij op te warmen voor Machine Gun Kelly. Het instrumentale gedeelte is heerlijk, vocaal gezien mag het op zich wel wat beter. Dit laat echter niet weg dat de heren een zieke, energieke set neerzetten. Het publiek wordt van begin tot eind bij de muziek betrokken en doet daar dus ook mee. Aan iedere set komt echter een eind, zo ook aan deze. Lil MG neemt met een succesvol laatste nummer afscheid van een goed opgewarmd publiek.

Na een korte pauze is het zover! Het is tijd voor Machine Gun Kelly. Het publiek barst meteen los en zingt met iedere track uit volle borst mee. De set heeft een geweldige start die naarmate de set vordert erg inzakt. De instrumenten overstemmen de zang/rap en dit verandert gedurende show ook niet. Dat terzijde zet de rapper met zijn crew toch een goede show neer. Qua muziek is er veel afwisseling tussen oude en nieuwe tracks. Zo wordt de show gestart met Alpha Omega, een track van zijn meest recente album, General Admissions, maar er komen ook oude tracks voorbij zoals Est 4 Life en Warning Shot. Zelfs Young Man, de meest recente track, wordt gespeeld door de rapper en zijn crew. Ondanks het feit dat zijn arm in het gips zit, gaat hij helemaal los. Dan is het tijd voor een cover. Mocht je Machine Gun Kelly kennen, dan weet je dat hij een grote fan is van Blink-182. Laat de cover nou een nummer van die band zijn. Ik heb het over All the Small Things. Hier komt de punk kant van de rapper even naar voren. Aan iedere set komt een einde en voor mij was dat na Merry Go Round. Machine Gun Kelly laat weten dat hij, tot deze tour, dit nummer nog nooit live heeft gespeeld. Het is een gevoelige track die goed wordt ontvangen door het luid meezingende publiek. Helaas heb ik het einde van de show niet mee kunnen krijgen, maar dit was alsnog een goede afsluiter voor mij.

Het was een goede show, die ondanks alles toch niet kon tippen aan het concert van vorig jaar. Mocht je nog nooit bij een show van Machine Gun Kelly geweest zijn, dan raad ik je aan dit de volgende keer zeker te doen!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten