LIVE REVIEW: Pene Corrida en Sister Fister bij PoGo

Pene CorridaGisteravond (18 november) stonden Pene Corrida en Sister Fister in de zaal van PoGo in Gorinchem. Ik was zelf al bekend met Pene Corrida en wist dus al dat deze heren metal covers van bekende popnummers doen en van de optredens een heerlijk feestje bouwen. In de rij hoorde ik dat Sister Fister hetzelfde deed, maar dan meer in de richting van punk. Het voordeel hiervan is dus dat je de band niet hoeft te kennen om mee te zingen.

Het was dus aan Sister Fister om de avond te openen en het (in geringe getale aanwezige) publiek op te warmen voor Pene Corrida. Weinig mensen hadden zin om van het bargedeelte de zaal in te komen, dus de zanger besloot na het eerste nummer daarheen te lopen en mensen de zaal in te zwiepen. De zanger is een muzikaal genie en heeft door waar de meeste popnummers over draaien; hij was namelijk zo vriendelijk om voor ieder nummer te vermelden dat het over anale seks gaat. Met nummers als Walk Like an Egyptian en Torn wist de band het publiek dat aanwezig was op te warmen, want zelfs met hoe leeg de zaal was was de publieksinteractie goed: zo mocht er iemand stagediven (ofwel van het podium afspringen om vervolgens door een man of zeven door de zaal getild te worden) en riep de zanger mensen op om mee te zingen en dansen. Op een gegeven moment ging de zanger zelf weer de zaal in zodat er meer publiek leek te zijn. De set was overal energiek en heeft mij de indruk gegeven dat de heren met een volle enthousiaste zaal ook zeker een prima feestje kunnen bouwen.

Na een kwartiertje was het zover: de heren van Pene Corrida kwamen het podium op in hun mariachi kleding. De band opent hun set energiek en weten het publiek aan het dansen, moshen en zingen te krijgen. Met covers van onder andere Let it Go, Everybody, Salsa Tequila en Wrecking Ball wist de band het publiek prima te vermaken. De heren waren over het gehele podium te vinden en hadden het zelf duidelijk ook naar hun zin. Na een stevig deel was er even een momentje voor de voormalig eigenaar van metalcafe Genesis (waar ik Pene Corrida heb mogen ontdekken), wat onlangs helaas gesloopt is. Deze kondigde aan op zoek te zijn naar een nieuw pand en Pene Corrida zou de opener mogen verzorgen. Een paar nummers hierna ging de band van het podium af, om terug te keren met een medley van zoals ik ze graag noem wat metal essentials: onder andere Enter Sandman, Breaking the Law, Cowboys from Hell en Break Stuff kwamen voorbij. Hierna speelde de band nog drie nummers, waarbij één hiervan het publiek op het podium mocht komen dansen.

Al met al was dit dus echt een prima avond en mocht je zelf ooit de kans hebben om één van deze twee bands mee te pakken, dan kan ik dat zeker aanraden, want een feestje is gegarandeerd.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten