HowTo: Omgaan met post-concert dip

Festival 2 900x600Hoe leuk een concert ook kan zijn, de dip erna is een stuk minder leuk. Gelukkig zijn de manieren waarop je hiermee om kunt gaan ongeveer hetzelfde, dus pak je favoriete smaak Ben&Jerry’s erbij (shit, al een punt verklapt) en lees vooral verder!

1. Het is okay om terug te willen

De eerste stap is acceptatie. Je hebt net mogelijk het beste moment, of in ieder geval één van de betere, van je leven gehad. Ben je naar een concert geweest, dan heb je waarschijnlijk een band gezien waar je veel van houdt. Als je een festival hebt gehad, heb je mogelijk je nieuwe favoriete band leren kennen of oude bekenden gezien. Het is niet erg om terug te willen, maar ga alsjeblieft niet proberen een tijdmachine te bouwen om terug te gaan. Je buren gaan je nog minder aardig vinden als je keuken plots explodeert.

2. Dompel jezelf onder in herinneringen

Zet een playlist aan met alle nummers waar je zo van hebt genoten. Als je hier emotioneel bij kan raken, pak dan eerst wat tissues en een bak goed ijs, want je wilt niet halverwege het eerste nummer op moeten staan en mogelijk andere mensen tegenkomen met een betraand gezicht. Ben je minder emotioneel mag je ook alsnog ijs eten, dan zijn de tissues niet zo nodig. Zoek live reviews op, kijk de foto’s en video’s die je hebt gemaakt (tijdens een paar nummers, want niemand wil de hele show via een telefoonscherm zien) en post een status op social media over je diepste gevoelens, gecodeerd in lyrics.

3. Neem een douche

Je bent waarschijnlijk nog zweterig, vies, plakkerig, wat dan ook. Zelfs als dit niet zo is, heb je ooit iets gehad dat je meer pure troost kan bieden dan een warme douche? Ik ook niet, buiten die bak met goed ijs, maar die is inmiddels allang op. Laat je verdriet van je afspoelen, zing een paar nummers terwijl je doet alsof je zelf op het podium stond, alles is toegestaan zolang het water stroomt. Dit is de laatste stap: mocht het hierna nog niet beter zijn, weet ik het ook niet meer. Heb jij nog tips voor hierna? Laat ze vooral weten!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten