Thy Art is Murder releaset track, praat over terugkeer McMahon, kondigt album aan

Het is inmiddels duidelijk: CJ McMahon is helemaal terug bij Thy Art is Murder. Afgelopen weekend leek dit al het geval na McMahons uitspraken tijdens het optreden van de band op UNIFY festival in Melbourne. Toch bleef een officiële aankondiging via online en traditionele media uit.

Gelukkig heeft gitarist Andy Marsh de zaak een stuk helderder gemaakt.  Via Nuclear Blast, het recordlabel van Thy Art Is Murder, is de terugkomst van de frontman bevestigd en de situatie van het afgelopen jaar uitgelegd: “Iets meer dan een jaar geleden zaten we in de rats toen CJ eindelijk zijn breaking point had bereikt – de fysieke, emotionele en mentale stress van touren en de levensstijl had zijn prijs geëist. Nadat alles was gekalmeerd hadden we wat tijd om allemaal samen te praten en we dachten er uiteindelijk allemaal hetzelfde over.

Hij kon regelmatig tijd vrijmaken van het touren en het werk, een aantal levensdoelen afstrepen, zoals trouwen, en genieten van de routine en het bekende van een thuisleven met zijn vrienden en familie. Aan de andere kant bleef de rest van ons doorgaan met enorm veel touren, grotere tours spelen voor meer mensen dan ooit tevoren, naar nieuwe landen gaan voor de allereerste keer en we hadden veel plezier met de invallende vocalisten en vrienden die meereisden, terwijl we ons door de storm sloegen en dingen uitvogelden. Monte Barnard, Nicholas Arthur, Lochlan Watt en alle andere vocalisten die deel hebben genomen in onze discrete vocalist audities moeten even speciaal worden bedankt.

C.J. nam weer contact met ons op na een paar maanden zonder het chaotische tourleven en we begonnen regelmatiger te praten. Hij liet weten dat hij zijn leven weer op de rails had, zich focuste op hard werken, sparen voor zijn bruiloft en van de tijd thuis aan het genieten was, maar hij zei ook dat hij de shows, de vrienden en ons – zijn band – miste. Na maanden van alles uitzoeken, zijn stem terugkrijgen en gebroken vriendschappen helen, zijn we overdonderd met blijheid om aan te kunnen kondigen dat we klaar zijn met nieuw materiaal schrijven voor een album dat later dit jaar uitkomt, featuring de enige echte Christopher John McMahon. Welkom terug C.J.!

No Absolution

Thy Art Is Murder heeft met deze aankondiging ook meteen een nieuwe track uitgebracht, No Absolution geheten. Op deze track is McMahons stem weer gewoon op te horen. Toch zal No Absolution niet op het zojuist aangekondigde album verschijnen, zo liet Marsh weten: We hebben het al opgenomen tijdens onze sessie voor Holy War (red. het laatste album), maar we kwamen simpelweg tijd tekort om de lyrics af te schrijven en de vocalen op te nemen om hem op het schijfje te krijgen. Nu zal het een stand-alone track zijn zonder album of andere vorm van uitgave – een cadeautje van ons voor jullie. Een bedankje voor jullie aanhoudende support. We kunnen niet wachten om te zien wat 2017 ons zal bieden!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten