5 keer metal goes pop

Je kent vast de Punk Goes… serie wel die Fearless Records weleens uitbrengt. Op deze albums coveren bekende bands uit de scene de heetste pop nummers van het moment. Helaas is er al een tijdje geen nieuwe hiervan uitgekomen en zijn zelfs de deluxe versies van Punk Goes… een beetje opgedroogd. Gelukkig hebben we toch altijd de metalwereld, waarin er tegenwoordig een heuse trend van Metal Goes Pop bezig lijkt te zijn! Geloof je me niet? Hieronder kun je alvast de eerste vijf singles vinden.

Linkin Park – Heavy

De titel is veelbelovend, maar niks lijkt minder waar. Weet je wat er zo heavy is aan deze track? De gevoelens die je ervan krijgt. Van metal wil je helemaal geen gevoelens krijgen, daar wil je agressief van worden! Okay, nou is Linkin Park misschien niet het beste voorbeeld hiervan, want nu-metal klassiekers als In the EndBreaking the Habit en Numb gaan ook recht in the feels, maar dit is toch echt bijna Ariana Grande waardig.

Luister Linkin Park - Heavy

Bring Me the Horizon – Drown

Waar Oli Sykes en zijn mannen eerst echte metalheads waren, is dit nummer klaar voor de radio. Het publiek is er ook niet beter op geworden: waar het eerst bestond uit echte ruige mannen, compleet met kisten en lange haren, bestaat het nu vooral uit die tienermeisjes waar geen echte metalhead mee gezien wil worden. Tja, dat krijg je ervan, als je ineens gevoelige nummers gaat schrijven. Daar komt nog bij dat er in de video voor dit nummer een maandelijks probleem terugkomt, wat de vrouwen onder ons nou eenmaal meer aanspreekt dan mannen. (Gelukkig is er ook nog aan de echte mannen gedacht in de clip: die kunnen toch niet tegen bloed, dus dat zie je ook niet in de beelden.)

Luister Bring Me the Horizon - Drown

Suicide Silence – Doris

Net als de storm die eerder deze week door Europa blies, raasde dit nummer door de Suicide Silence fans heen. Er zijn twee groepen ontstaan: de ene kant vindt Doris een verschrikkelijk nummer en de andere kant heb ik eigenlijk nog niet gevonden. Wat wil je ook, als je ineens van die clean vocals in de metal gaat gooien? Als we cleans willen, dan zetten we de radio wel aan en luisteren we Taylor Swift! Wacht, Taylor Swift was nog relevant, toch?

Luister Suicide Silence - Doris

Jarrod Alonge – Pit Warrior

Jarrod probeert hier wel heel stoer te zijn – en heeft zelfs de hulp ingeroepen van We Came As Romans vocalist Dave Stephens – maar dit gaat toch echt te ver. Wie gaat er nu een pit in om te vechten? Je kunt niet eens lekker pitten op dit nummer, het enige wat je een beetje kan doen is lame op en neer springen, maar zelfs die windmill gaat hem niet worden. Laat maar.

Luister Jarrod Alonge - Pit Warrior

Jared Dines  – I Swear It’s Okay

… Now you’re just taking the piss. Hoe kan een metal YouTuber een beter pop nummer in elkaar zetten dan alle Zweden bij elkaar? Ik stop. Laat de radio maar aan, ik heb nu toch een blank space in mijn afspeellijsten die gevuld moet worden.

Luister Jared Dines - I Swear It's Okay
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten