ALBUM REVIEW: Emmure – Look at Yourself

Vrijdag 3 maart brengt Amerikaanse deathcore formatie Emmure zijn zevende album uit, genaamd Look at Yourself. Na negen jaar bij het label Victory te hebben gezeten, is de band nu overgestapt naar SharpTone Records. Naast het feit dat dit album het eerste zal zijn bij een nieuw label, is het misschien nog wel belangrijker om even te vermelden dat de gehele line-up op zanger Frankie Palmeri na vervangen is.

Hard, hard en nog eens hard

Wat een lekkere plaat is dit zeg! Al binnen 40 seconden van de intro You Asked for It zit ik te headbangen, om na een “Get the fuck up” bijna uit mijn stoel op te willen springen. De stevige djents, knallende drums en opjuttende vocalen weten het mosh/slam dance/doe whatever de fuck je wil doen bij goede agressieve muziek niveau hoog te zetten en te houden. Stilzitten is er gewoon echt niet bij als je dit iets meer dan een halfuur lange album aan het luisteren bent. Ieder nummer weet opnieuw alles in je lichaam er weer van te overtuigen dat er beweging in moet komen, een goede moshpitgarantie voor liveshows dus.

Het houdt niet op, niet vanzelf

Het album telt het ongelukkige aantal van 13 nummers, waarvan het grootste deel de 3 minuten niet eens haalt, wat niet echt een minpunt is als je je bedenkt dat het volgende nummer net zo hard probeert je omver te rammen als het vorige. Aan de ene kant is dit gewoon superchill, want je hebt een energiek en kwalitatief hoog album, aan de andere kant mis je gewoon enige afwisseling binnen het album. Het is dat enkele nummers een soort intro hebben, want anders had het album best één nummer kunnen zijn. Misschien is dit iets te veel gevraagd op een album van een halfuur, maar dan was het misschien beter geweest dit schijfje als EP te releasen.

Beoordeling

Het album is lekker hard en dreunt je zo van je stoel af, maar meer dan dat doet het helaas niet. Het mist afwisseling, hoewel dat misschien te verwachten valt van een schijfje van net iets meer dan een halfuur.

Eindbeoordeling: 7,0/10
Releasedatum: 3 maart 2017
Label: SharpTone Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten