LIVE REVIEW: All Time Low in Melkweg

Het was een prachtige dag in Amsterdam op 4 april. Dat kwam goed uit, want we mochten een tijdlang in de buitenlucht wachten voor de show van All Time Low. De band was voor het eerst in twee jaar weer in Nederland voor een headliner en natuurlijk was ik, als oude All Time Low fan, daarbij.

Ik kom een stuk later aan dan normaal – ik kon helaas de dag niet skippen op mijn opleiding – en de rij kwam inmiddels bijna aan de andere kant van de Melkweg uit. Afijn, ik sluit achteraan in de hoop dat ik binnen anderhalf uur wel binnen zou kunnen zijn om in ieder geval een deel van het voorprogramma mee te krijgen. Helaas is dit niet gelukt – SWMRS was al klaar toen ik eindelijk, iets voor negenen, mijn weg naar binnen kon maken. Verplichte tascontrole en garderobe zorgde voor een flinke vertraging, dus helaas kan ik verder niets over SWMRS zeggen.

All Time Low kwam een kwartier later op dan gepland. De heren vertelden dat dit kwam omdat ze wilden dat iedereen binnen was voordat ze zouden beginnen, wat wel een doordachte actie was. Helaas zorgde dit er meteen voor dat de band niet erg lang op kon treden en na een uur en een kwartier alweer van het podium verdween terwijl er iets werd geroepen over een verplichte eindtijd, wat teleurstellend was. Gelukkig was All Time Low tijdens de set wel goed op dreef en regende het beha’s, foute accenten (dankzij gitarist Jack Barakat) en flauwe grapjes.

Voor iemand die All Time Low niet erg vaak heeft gezien en een fan is van de nieuwe nummers is dit een uitstekend concert geweest. Ik liep daarentegen een beetje teleurgesteld weg – niet dat dit nou echt een slechte show was, maar ik ben zoveel beter gewend van de band. Ik ben gewend dat ik na vijf nummers het gevoel heb dat ik niet meer kan dansen, maar toch doorga. De grappen waren een stuk meer PG-13 en de heren zelf waren ook minder actief dan ik gewend ben en ik heb nog nooit meegemaakt dat All Time Low iets gaf om een verplichte eindtijd.

Kijk, de volgende keer dat ik de band kan zien, ga ik er gewoon weer zijn, don’t get me wrong. Het feit dat ik niet zo enthousiast ben over deze show betekent echt niet dat hij meteen slecht was, verrevan zelfs. Ik weet alleen dat de band zoveel meer in zijn mars heeft en hopelijk komt dat de volgende keer beter tot zijn recht, als het nieuwe album uit is. Ik kan nu al niet wachten in ieder geval!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten