LIVE REVIEW: Russkaja en Casa de la Muerte in Manifesto

Een vrijdagavond is altijd een mooi moment voor een feestje en dit geldt natuurlijk al helemaal als het goede vrijdag is. Daarom was de Oostenrijkse turbopolka band Russkaja in Manifesto (Hoorn) te vinden, samen met HellbillyMexicanBalkanPolkaRock band Casa de la Muerte. (Ja, dit is echt zijn genre. Check zijn site of Facebook maar!) Dat beloofde dus een fijn avondje rondspringen en dansen te worden.

Het was aan de Nederlanders van Casa de la Muerte om er voor te zorgen dat het publiek opgewarmd was voor Russkaja. Ik kan je met zekerheid vertellen dat dit een geslaagde missie was: de muziek van de band nodigde zeer uit om mee te dansen/moshen/polonaise te lopen. De in een salsajurk geklede zangeres en lichtelijk schaars geklede zanger dansten zelf met gemak mee en gaven de zaal het goede voorbeeld, wat er voor zorgde dat het meeste publiek al na een nummertje of 3/4 lekker opgewarmd was en vrolijk op de muziek aan het bewegen was.

Een halfuurtje wachten na de set van Casa de la Muerte leek misschien een beetje lang, maar het was het zeker waard, want op het moment dat de eerste leden van Russkaja op het podium stonden, was het hele publiek al enthusiast de naam van de band aan het scanderen. De band zette een stevig optreden neer en bracht zijn muziek met heerlijk veel power. Van nummers als Peace Love & Russian Roll tot Barada, het publiek zong ieder nummer mee (of deed tenminste een poging hiertoe, Russisch is natuurlijk een lastige taal). Als altijd zaten er een paar gebruikelijke rituelen tussen: stevig headbangen op Energia, even flink je frustraties eruit schreeuwen bij Gop Stop, maar natuurlijk ook de circle pit waarin het publiek als een collectief weg moest rennen voor de psycho Traktor (een vegetarisch alternatief op het stierenrennen). Ook een cover van een popnummertje niet ontbreken, dus werd het publiek wakker gehouden door het mee te laten zingen op Avicii’s Wake Me Up.

Al met al was het dus zeker een geslaagd feestavondje: Casa de la Muerte wist een goede opbouw te maken en Russkaja doet wat we ondertussen wel van ze mogen verwachten en bouwen een gigantisch Russisch feestje!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten