ALBUM REVIEW: Russkaja – Kosmopoliturbo

Zet je speakers op het hoogste volume en trek je dansschoenen aan, want Russkaja bracht op 4 augustus met Kosmopoliturbo zijn vijfde album uit! De muziek van de band staat altijd garant voor een feestje (met hier en daar natuurlijk een iets gevoeliger nummer, maar daarna feesten we natuurlijk gewoon verder), dus de vraag is natuurlijk of dit album net zo goed aan zal slaan als de vorige twee albums!

Experimenteel

Hoewel het album duidelijk niet de Russkaja vibe die we van de band gewend zijn laat vallen, is het zeker in de eerste nummers te merken dat de band met Kosmopoliturbo iets breder in de muziek experimenteert. Soms pakt dit goed uit, soms wat minder. De beste voorbeelden zijn Alive en Still in Love, waar een van de twee duidelijk veel beter gelukt is dan de ander. In Alive gebruikt de band kleine stukken elektronica die men in een club zou kunnen draaien. Hoewel ik eerst toch echt even een seconde of tien zeer verbaasd was, werkt het prima voor het nummer. Zoals je waarschijnlijk wel kan raden, is Still in Love dan het gefaalde “broertje”, want ook hierin gebruikt de band elektronica, maar dit keer is het autotune. Waar sommige pop-artiesten hier misschien beter van worden, werkt het voor frontman Georgij Makazaria toch echt veel slechter. Het nummer zelf is niet slecht, maar de autotune had uit het raam gegooid moeten worden.

Fijne samenstelling

Zoals ik al zei heeft het album gelukkig ook gewoon de typische Russkaja nummers. Hello Japan beukt er lekker in en ook Volle Kraft Voraus houdt dat – in mindere mate – vol. Bij Send You an Angel zou je de verwijzing naar Salty Rain van het laatste album kunnen maken, maar toch klinkt het nummer net wat anders. Cheburaschka is weer een lekker snel nummer, welk meteen weer gebalanceerd wordt met het rustige La Musica. De afwisseling tussen rustiger en minder rustig lijkt door het hele album heen aan te houden en maakt het eigenlijk wel een fijne luisterervaring.

Beoordeling

Russkaja weet misschien niet de roos te raken met het experimentele gedeelte, maar dit heeft vrij weinig invloed op het niveau van Kosmopoliturbo. Het album laat alle kanten van de band zien zodat iedere fan wel een paar goede nummers uit het album kan halen. Zelf ben ik heel tevreden over bijna alle nummers, hoewel nummers als Alive en Hello Japan bij mij toch wel de grote winnaars zijn.

Beoordeling: 8/10
Releasedatum: 4 augustus 2017
Label: Napalm Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten