DISCOVER: Pene Corrida

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Pene Corrida?

Pene Corrida is een Nederlandse band met zes leden van in de twintig. De band draait al eventjes mee en heeft al van zich laten horen op 538, 3FM, Veronica en vele festivals. De band heeft op het moment drie EPs die gratis op zijn website te downloaden zijn. Debuutalbum Volume Juan kwam in 2016 uit en ging gepaard met een flinke releasetour.

Hoe klinkt het?

“Popmusic on steroids” noemt de band het en dit is eigenlijk wel een goede samenvatting. De heren maken metalcovers van popnummers, waardoor je meteen lekker mee kan zingen/schreeuwen op het nummer terwijl het harde instrumentele werk je direct in beweging weet te brengen. In je huiskamer/achter je PC/in de auto is het gewoon een goede pot metal waarop iedereen, van popluisteraar tot keiharde metalhead, zonder na te denken mee kan zingen. Live komt de muziek nog beter tot zijn recht: de band staat in klassieke Mexicaanse kledij een energieke show neer te zetten waar sommige “grote” bands nog wel een puntje aan kunnen zuigen!

Wat kan ik verwachten?

Voorlopig is het nog de vraag wanneer Volume Juan precies zijn opvolger zal krijgen, maar er staat wel een tour op de planning: de Metal on Metal kroegentour. Op het moment staan Dordrecht, Middelburg en Tilburg al op de lijst, met de afterparty een tijdje later in Gorinchem, maar de band heeft nog vier open plekken, dus wie weet komen ze ook bij jou in de buurt!

Wat moet ik luisteren?

Al zou ik hier stiekem gewoon ieder nummer neer willen zetten, snap ik ook wel dat niemand daar zin in heeft. Mijn aanraders zijn Blue (Eiffel 65), Everybody (Backstreet Boys) en Captain Jack (Captain Jack), omdat dit een paar van de meest energieke nummers zijn die de band te bieden heeft en de laatste vooral omdat de videoclip een goed beeld vormt van hoe de liveshows eruit zien!

Beluister Pene Corrida - Blue
Beluister Pene Corrida - Everybody
Bekijk Pene Corrida - Captain Jack
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten