Top 5 Muziekvideos week 47

Het jaar komt ten einde en daarmee dus ook de productie van nieuwe muziekvideos. Daarom is onze top 5 deze keer eigenlijk een top 4 en zal het zeer waarschijnlijk de laatste van 2017 zijn, maar wees niet getreurd: gedurende de decembermaand hebben we een heel programma aan artikelen waar jij ook aan mee kunt doen. Is dat niet jouw ding? Dan zijn we halverwege januari weer terug met de top 5 muziekvideos! Tot die tijd kun je genieten van al onze top 5 afspeellijsten op YouTube, of gewoon hier op de website!

4. Starset – Satellite

Eigenlijk is deze video van Starset al meer dan een week oud, maar hij was door ons net geslipt. Aangezien hij zo cinematisch mooi geschoten is, hebben we besloten de video voor Satellite alsnog even in de spotlight te zetten. Als je fan bent van Starset en de eerdere muziekvideos, het boek en website rondom het verhaal van de band hebt gelezen, kun je meteen door gaan puzzelen hoe het verhaal verder zal verlopen met informatie uit deze video. Snel kijken dus!

3. Worhol – Already Forgotten

Dacht je bij het zien van de eerste beelden dat het hier om een metal roadtrip ging? Dan heb je het mooi fout, de video heeft namelijk het veel zwaardere onderwerp van huiselijk geweld en ongezonde relaties. Gelukkig komt het op  het eind van de video goed en weet de vrouw, gespeeld door Ashley Worhol zelf, eruit te ontsnappen. Ze houdt er nog een mooie auto aan over ook!

2. End the Empire – Pipe Down

In de video van End the Empire’s Pipe Down heb je een perfecte replica van een studenten huisfeest. Er is alleen één afwijking: de muziek is goed! Nou ja, dat denk ik. Ik was nooit “cool genoeg” om naar dat soort feesten te gaan. In ieder geval, een kort maar krachtige track van een opkomende band die net zijn eerste platendeal heeft getekend en dit vierde met een goed feest!

1. I Prevail – Already Dead

Als je je ooit afvroeg of I Prevail op de hoogte is van hoeveel haters de band heeft, beantwoordt de video voor Already Dead deze vraag. De band krijgt in de video haatreacties op zijn livestream en wordt gemarteld met voodoo poppetjes terwijl de hater van achter zijn computerscherm de effecten van zijn acties bekijkt. Gelukkig (of helaas) overleven de bandleden alles wat hen wordt aangedaan en eindigen ze met een boodschap voor dezelfde haters.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie