Concertagenda week 48: 17 nieuwe namen Jera On Air & Download UK, Starset kondigt show aan en meer!

De afgelopen dagen zijn we weer flink om de oren geslagen met allemaal aankondigingen. Het is dan ook goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Vrees niet, wij zijn hier om je te helpen, met onze wekelijkse verzameling van alle aankondigingen!

Jera On Air kondigt nieuwe namen aan

Vorige week hadden we al de twee headliners van Jera On Air 2018 gekregen (NOFX en Stick to Your Guns, mocht je het zijn vergeten) met de belofte dat er deze week meer zou volgen. Het festival heeft zich ook aan deze belofte gehouden, maar ditmaal met iets meer namen dan slechts twee! De volgende acts zijn toegevoegd aan de line-up: Less Than JakeEmmureSatanic SurfersModern Life Is WarMiss May IAnti-FlagLionheartNastyA Wilhealm ScreamStray from the PathKnocked LooseblessthefallAdeptBad Cop/Bad CopBrutality Will PrevailGet the Shot en Higher Power. Al zin in dit feestje? Via deze link kun je tickets en meer informatie halen.

Download Festival kondigt meer namen aan

De headliners van het Britse Download Festival hadden we ook al (ter verfrissing hiervan: Avenged SevenfoldGuns N’ Roses en Ozzy Osbourne), maar ook deze line-up is nu verder aangevuld. Veel verrassingen zullen hier niet staan, aangezien Graspop Metal Meeting altijd veel overlap heeft, al weet je nooit van tevoren wie er nou precies het water oversteekt. In ieder geval, de nieuwe toevoegingen voor Download Festival zijn als volgt: Bullet for My ValentineMarilyn MansonParkway DriveRise AgainstBabymetalAlexisonfireBlack Veil BridesAsking AlexandriaNeck DeepMeshuggahIn This MomentThe HivesBody Count ft. Ice TMayday ParadeDream StateWSTR en The Pink Slips. Je raadt het vast niet, maar ook hier kun je via deze link tickets en meer informatie vinden.

FortaRock maakt vier nieuwe namen bekend

FortaRock kan natuurlijk niet achterblijven (en was misschien de eerste van dit rijtje festivalaankondigingen, dus dat werkt eigenlijk helemaal niet, oeps) en heeft ook zijn line-up uitgebreid. Het Nijmeegse festival heeft vier namen toegevoegd en die staan bekend onder de volgende combinaties van letters: Body Count ft. Ice TSatyriconAlestorm en Igorrr. Weet je al zeker dat je met FortaRock je festivalseizoen wil aftrappen? Dan kun je hier terecht voor tickets. Weet je dat nog niet zeker? Dan haalt hopelijk de volgende aankondiging je over. Meer kan ik er ook niet van maken.

Limp Bizkit kondigt Nederlandse show aan

Er is nogal wat onenigheid binnen de scene wie de grondleggers van de Nu-Metal scene waren. Hoewel veel critici Limp Bizkit graag van deze groep buitensluiten, kan niemand ontkennen dat hij wel een van de grootste namen van dit genre is geworden. Het is dus ook niet raar dat de band binnenkort in AFAS Live zal staan. Het optreden zal plaatsvinden op 26 juni, om precies te zijn. Tickets zullen €49,50 inclusief servicekosten kosten en donderdag 1 december in de voorverkoop gaan. Heb je nog meer info nodig of zoek je gewoon alvast een link om de tickets mee te kopen, dan kun je hier terecht.

Eerste Europese headline tour brengt Starset naar De Helling

In de afgelopen jaren is de Amerikaanse Cinematic Space Rock band Starset al meerdere keren naar Nederland gekomen. Zo heeft hij zowel in het voorprogramma van In This Moment als Breaking Benjamin gestaan. Tijdens zijn laatste optreden was het wel duidelijk dat de band inmiddels een aardige groep fans heeft en nu is er dus besloten een headline tour door Europa te doen. Op 5 april komt deze tour naar De Helling in Utrecht en de tickets kosten €15,-. Wie er in het voorprogramma zal staan, is nog niet bekend, maar dat zal vast net zo’n hemelse act als Starset zelf zijn! Meer informatie over dit optreden kun je hier vinden.

Phil Campbell and the Bastard Sons voor drie data naar Nederland

Als de naam Phil Campbell je iets zegt, dan mag je meteen door naar de links hieronder, want dan wil je vast al je tickets halen voor deze shows. Als die naam je niets zegt, dan zegt misschien Motörhead je iets. Doet dat nog steeds geen belletje rinkelen? Ga dan eens heel snel een geschiedenisboek over metal openslaan. (Ik raad Andrew O’Neill’s A History of Heavy Metal aan hiervoor.) In ieder geval, Campbell komt met zijn band, Phil Campbell and the Bastard Sons, voor drie shows naar Nederland, zoals je ook al in de titel ziet. Op 27 februari staat de band in de Haarlemse Patronaat, 28 februari is het de beurt aan Metropool in Hengelo en op 1 maart wordt dit trio afgesloten in het Udense De Pul. Voor meer informatie, ticketprijzen en alles kun je op je gewenste zaal klikken in de vorige zin, anders wordt dit stuk wel heel erg lang.

Waterparks naar Dynamo

De heren van Waterparks zijn internationaal al flink bezig geweest en nu zal Nederland worden veroverd met een headliner. Nou ja, nu… De show staat pas gepland voor 13 maart, maar dat geeft je in ieder geval genoeg tijd om de heren te leren kennen, als je dat nog niet doet. De band zal heel Dynamo kletsnat maken (ja, ook als je een man bent, genderneutraal is helemaal hip tegenwoordig) en doet dit voor de prijs van slechts €16,43 inclusief servicekosten. Dat is toch geen geld! De tickets gaan 1 december in de voorverkoop, dus zorg ervoor dat je op deze link hebt geklikt en er op tijd bij bent.

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie